Παραμένουν χωρίς ρεύμα περίπου 3.500 νοικοκυριά
- 19/02/2021, 09:07
- SHARE
Συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στις γραμμές Μέσης Τάσης στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ. Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο, για την επανηλεκτροδότηση άλλων περίπου 3.500 νοικοκυριών, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διαχειριστής, η χιονόπτωση που έπληξε τις περιοχές των Βορείων Προαστίων, συνεχίζει να προκαλεί πτώσεις δέντρων λόγω του συσσωρευμένου όγκου χιονιού.
Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όλους τους πολίτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης.
Η επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).
Την Πέμπτη, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε την αφαίρεση της χρέωσης του δικτύου διανομής σε όλους τους πελάτες που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ανεξαρτήτως παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.
Συγκεκριμένα, η μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή.
Νωρίτερα, η διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ, Σοφία Δήμτσα, είχε αναφέρει πως η μηδενική χρέωση αναλογεί περίπου στο 10% του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, ανεξαρτήτως παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας που άφησαν χωρίς ρεύμα περί τα 70.000 νοικοκυριά από λίγες έως και πάνω από 48 ώρες εν μέσω πολικού ψύχους έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες αντικείμενο μιας επικοινωνιακής διαμάχης μετάθεσης ευθυνών.
Το συμπέρασμα είναι ότι εάν οι αρμόδιοι φορείς στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων, οι βλάβες στο δίκτυο θα είχαν περιοριστεί στο 10% και ο αριθμός των νοικοκυριών που θα έμεναν από ρεύμα θα ήταν μόλις 7.000 και βέβαια για πολύ λιγότερες ώρες. Από τις 84 με 85 βλάβες δηλαδή που σημειώθηκαν με την έναρξη της κακοκαιρίας στον κεντρικό κορμό τροφοδοσίας της μέσης τάσης θα είχαμε μόλις 8 ή 9 βλάβες.