«Παράθυρο» Γεροβασίλη για επιστροφή Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Έρχεται η υποψηφιότητα των «87»

«Παράθυρο» Γεροβασίλη για επιστροφή Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Έρχεται η υποψηφιότητα των «87»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας (Δ) και η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη (Α) συνομιλούν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Ολομέλεια της Βουλής, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εν μέσω των κλυδωνισμών που συνεχίζει να δέχεται στο εσωτερικό του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα με ενεργό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοιχτό η Όλγα Γεροβασίλη, εν μέσω των κλυδωνισμών που συνεχίζει να δέχεται στο εσωτερικό του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξη της στο newsbomb.gr, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σχετικά με το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρέψει σε κάποιο ηγετικό αξίωμα, ανέφερε ότι «δεν μπορώ να αποκλείσω την επιστροφή για έναν πολιτικό με τόσο μεγάλο ρόλο, που όμως μόλις πριν ένα χρόνο αποχώρησε και προφανώς δεν μπορεί να συμβεί αύριο το πρωί».

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις έρχονται καθώς το μεσημέρι της Τρίτης συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για τις εισηγήσεις της προς την Κεντρική Επιτροπή (συνεδριάζει το Σάββατο) σχετικά με τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορικά με την τάση των «87» της οποίας είναι μέλος, η κ. Γεροβασίλη είπε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί ποιος θα είναι υποψήφιος από τους «87» όπως και «η δική μου απόφαση».

Επιπλέον, η ίδια ανέφερε σχετικά με την διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αυτοί που θα θελήσουν να παίξουν ρόλο ως υποψήφιοι, θα ξετυλίξουν πολιτικά σχέδια με βάση αξίες της Αριστεράς».

Αφήνοντας σαφέστατες αιχμές προς τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε πως ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος «δεν πληροί» αυτές τις αξίες και θέσεις.

Ακόμα, είπε ότι το προηγούμενο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε «ένας κύκλος μη επιτυχημένος και έχει μεσολαβήσει ένα διάστημα με αρνητικά μηνύματα προς την κοινωνία, με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη. Τα αρνητικά γεγονότα και η αρνητική δημοσιότητα ενέτειναν την εσωστρέφεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται εισήγηση για κριτήρια ενόψει της εκλογής νέου προέδρου.

Όπως μετέδωσε το dnews.gr η εισήγηση της πλειοψηφίας προβλέπει πως ο εκάστοτε υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα οφείλει να έχει καταθέσει πόθεν έσχες.

Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην πλήρη διαφάνεια και όπως σημειώνεται από την πλευρά της πλειοψηφίας, δεν είναι «φωτογραφικό» για τον Στέφανο Κασσελάκη, αφού όπως έχει δηλώσει, έχει καταθέσει τη δήλωση πόθεν έσχες εντός της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: