Πασαρέλα στα χρηματιστήρια; – H Dolce & Gabbana σκέφτεται IPO και «ανοίγει» στους επενδυτές

Πασαρέλα στα χρηματιστήρια; – H Dolce & Gabbana σκέφτεται IPO και «ανοίγει» στους επενδυτές
Τα έσοδα της Dolce&Gabbana για το οικονομικό έτος 2023-2024 αυξήθηκαν κατά 17% σε 1,871 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Dolce & Gabbana εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής στο χρηματιστήριο (IPO) και «ανοίγματος» της εταιρείας σε επενδυτές, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού οίκου μόδας.

«Είμαστε πλέον έτοιμοι να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ανοίξουμε το κεφάλαιό μας σε τρίτους μέσω εισαγωγής στο χρηματιστήριο ή μέσω άλλων χρηματοοικονομικών μέσων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Αλφόνσο Ντόλτσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο εβδομαδιαίο ένθετο L’Economia της Corriere della Sera.

Η χρηματοδότηση «δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο την ηθική αξία της εταιρείας μας, την ανάπτυξη με σεβασμό» είπε ο Ντόλτσε, αδελφός του Ντομένικο, ο οποίος ίδρυσε τον όμιλο και τον διευθύνει σε συνεργασία με τον Στέφανο Γκαμπανά.

Τον Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος δεν απέκλεισε μια πιθανή μελλοντική εισαγωγή στο χρηματιστήριο, αλλά δήλωσε ότι η κίνηση αυτή δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Τα έσοδα της Dolce&Gabbana για το οικονομικό έτος 2023-2024, το οποίο έληξε τον Μάρτιο, αυξήθηκαν κατά 17% σε 1,871 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε ο Ντόλτσε, προσθέτοντας ότι ελπίζει να επαναλάβει αυτή την αύξηση φέτος.

Ο οίκος μόδας θα ανοίξει 12 νέα καταστήματα στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το 695 Madison Avenue στη Νέα Υόρκη, το πρώην κατάστημα της Hermes, με περισσότερα από 2.000 τετραγωνικά μέτρα σε πέντε ορόφους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ζωτικής σημασίας, έχουμε ήδη 72 καταστήματα, καθώς και τέσσερα στον Καναδά, και μαζί αντιπροσωπεύουν το 28% του κύκλου εργασιών μας, σε σύγκριση με το 16% στην Κίνα» σημείωσε ο Ντόλτσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com