ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια – Τα μηνύματα των πρώην και των νυν

ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια – Τα μηνύματα των πρώην και των νυν
Κόσμος παρακολουθεί την εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, στο Ζάππειο Μέγαρο την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024. Χαιρετισμό απηύθυναν οι πρώην πρόεδροι του κόμματος, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ τιμήθηκαν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974. Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο και το έργο του ταυτίστηκε με τον αγώνα κατά της χούντας και τη Μεταπολίτευση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάλεσμα για ενότητα και χάραξη νέας πορείας, με στόχο την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ γιόρτασε την 50ή επέτειο από την ίδρυσή του με μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Ζάππειο, όπου το κόμμα επιδίωξε να παρουσιάσει την εικόνα της επιστροφής του ως πιο ισχυρή πολιτική δύναμη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τρεις πρώην αρχηγοί του κόμματος, ιδρυτικά στελέχη και άνθρωποι της νεότερης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του νυν αρχηγού Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων υποψηφίων για την ηγεσία.

Στα παρασκήνια της εκδήλωσης, η αίσθηση ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια τελευταία ευκαιρία να κάνει ένα αποφασιστικό άλμα προς την διεκδίκηση της εξουσίας, αφήνοντας πίσω του τα λάθη του παρελθόντος που το οδήγησαν σε χαμηλότερα ποσοστά. Τόσο οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάλεσαν για ενότητα και χάραξη νέας πορείας, με στόχο την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Ο Κώστας Σημίτης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πρωταγωνιστήσει ξανά στις πολιτικές εξελίξεις και να προσφέρει ένα όραμα για την προοδευτική κατεύθυνση της χώρας. Ο Γιώργος Παπανδρέου επικεντρώθηκε στην ανάγκη για ενότητα ιδεολογική και πολιτική, επισημαίνοντας ότι το κόμμα πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, τόνισε την ανάγκη για ενότητα, αναφερόμενος στην κρίσιμη στιγμή που διανύει το κόμμα. Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πρωταγωνιστήσει ξανά, προσφέροντας ένα όραμα και σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Επισήμανε ότι το κόμμα πρέπει να προωθήσει μια “Δημοκρατική Πράσινη Επανάσταση” και να διαμορφώσει ένα μέλλον βασισμένο στην ιδεολογική και πολιτική ενότητα, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την σειρά του, πρότεινε την επικαιροποίηση της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανεμφανιστεί με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και σχέδιο για τη χώρα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για στρατηγική πολιτική ηγεμονία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πετύχει την ενότητα και την πολιτική αυτονομία και πως είναι η στιγμή να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό.

Η διαδικασία της εκλογής ηγεσίας, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο, θεωρείται καθοριστικής σημασίας, ενώ οι υποψήφιοι για την ηγεσία θα επικεντρωθούν στις περιοδείες και τη διαπροσωπική επικοινωνία με τους πολίτες, με το debate να αναμένεται να παίξει κεντρικό ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: