Path to Zero: Ο περιβαλλοντικός αγώνας της Π3 για έναν κόσμο χωρίς πλαστικά

Οι co-founders της ΜΚΟ Π3 αναλύουν την περιβαλλοντική κουλτούρα των Ελλήνων και περιγράφουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό των πλαστικών μίας χρήσης στη χώρα μας.

Το Business Monitor παρουσιάζει σε συνεργασία με τη ΔΕΗ το Path to Zero. Την εβδομαδιαία στήλη στην οποία τίθενται στο επίκεντρο οι τάσεις, οι ιδέες, οι πρωτοβουλίες και τα πιο χαρακτηριστικά επιχειρηματικά και θεσμικά παραδείγματα, που καθορίζουν την πορεία της Ελλάδας προς ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές αερίων.

Αυτή την εβδομάδα, το Business Monitor μίλησε με την Αμαρυλλίδα και τον Ορέστη-Παντελή Αγγουριδάκη, αδέρφια και ιδρυτές της ΜΚΟ Π3= Plastic Pollution Prevention, οι οποίοι αγωνίζονται για την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος, την εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης, την πραγματοποίηση βιώσιμων αθλητικών εκδηλώσεων, την ευαισθητοποίηση για την ρύπανση των πλαστικών μέσω του αθλητισμού και την υποστήριξη ευρύτερων ζητήματα βιωσιμότητας για τις μελλοντικές γενιές.

Αναφερόμενη στο αποτύπωμα των δράσεων της Π3 η co-founder Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη, υπογράμμισε ότι από το 2019, τη χρονιά ίδρυσης της ΜΚΟ, ξεκίνησαν οι καθαρισμοί παραλιών, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε ενημερώσεις αθλητικών φορέων και σωματειών, σε σχολεία, ενώ συμμετέχουν και σε εταιρικές δράσεις. Πλέον, η Π3 έχει επεκτείνει τις ενέργειές της και σε αθλητικές οργανώσεις, ιδιαίτερα σε αγώνες του υγρού στοιχείου, της ανοιχτής θάλασσας και σε δρομικούς αγώνες.

Σχολιάζοντας την περιβαλλοντική κουλτούρα των Ελλήνων, ο co-founder της Π3 Ορέστης-Παντελής Αγγουριδάκης, υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχίστεί η εκπαίδευση και η ενημέρωση του κοινού ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς παρά τη στιγμιαία επιτυχία περιβαλλοντικών δράσεων, επανερχόμαστε σε κακές συμπεριφορές.

Όσον αφορά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των αθλητικών οργανώσεων, η Αμαρυλλίς και ο Ορέστης, έχοντας βαθιά επαφή με τον αθλητισμό, και ως αθλητές και ως εθελοντές, συμπεραίνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με τις χώρες του εξωτερικού, αφού τα πλαστικά μιας χρήσης δυσκολεύουν πολύ την πορεία προς την βιωσιμότητα.

Δείτε ολόκληρο το 10ο επεισόδιο του Business Monitor εδώ: