Πάβελ Ντούροφ: Οι… περιπέτειες του ιδρυτή του Telegram «ταρακουνούν» και την αγορά κρυπτονομισμάτων

Πάβελ Ντούροφ: Οι… περιπέτειες του ιδρυτή του Telegram «ταρακουνούν» και την αγορά κρυπτονομισμάτων
SYMBOL - 16 April 2024, Baden-Württemberg, Rottweil: The Telegram app can be seen on the display of a smartphone. Photo: Silas Stein/dpa (Photo by Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Μετά τη σύλληψη του Ντούροφ στις 24 Αυγούστου, το Toncoin είδε την αξία του να πέφτει κατά 20%, πριν ανακάμψει εν μέρει.

Οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τον Πάβελ Ντούροφ, ιδρυτή του Telegram, έχουν δημιουργήσει έντονες αναταράξεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, καθώς ορισμένοι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κλάδο έχουν επενδύσει σε ένα ψηφιακό νόμισμα που σχετίζεται στενά με την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Μεταξύ αυτών που επένδυσαν στο Toncoin είναι η Pantera Capital, η Animoca Brands και η Mirana Ventures, οι οποίες έβαλαν μεγάλα ποσά σε αυτό το νόμισμα, το οποίο χρησιμοποιείται στο Telegram για άμεσες πληρωμές και άλλες λειτουργίες. Η Pantera Capital, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές κρυπτονομισμάτων, έχει επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στο Toncoin μόνο φέτος, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η προσδοκία ήταν ότι το Telegram θα εξελισσόταν σε μια “σούπερ εφαρμογή” για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, παρόμοια με το WeChat στην Κίνα, με εκατομμύρια χρήστες να βασίζονται στο Toncoin για διάφορες συναλλαγές. Ωστόσο, η σύλληψη του Ντούροφ από τις γαλλικές αρχές, οι οποίες τον κατηγόρησαν για συνέργεια σε εγκληματικές δραστηριότητες που διενεργούνταν μέσω της πλατφόρμας του Telegram, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και η διάδοση παιδικής πορνογραφίας, έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα γύρω από το Toncoin και το μέλλον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τη σύλληψη του Ντούροφ στις 24 Αυγούστου, το Toncoin είδε την αξία του να πέφτει κατά 20%, πριν ανακάμψει εν μέρει. Παρά την πτώση, το Toncoin παραμένει μια σημαντική επένδυση για πολλούς επενδυτές, οι οποίοι τώρα εξετάζουν αν οι πρόσφατες εξελίξεις θα επηρεάσουν τη χρήση του Telegram και κατά συνέπεια την επιτυχία του Toncoin.

Οι επενδυτές που έχουν επενδύσει σε tokens, όπως το Toncoin, γνωρίζουν ότι οι τιμές αυτών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μπορούν να είναι εξαιρετικά ασταθείς. Παρόλο που οι συμφωνίες αυτές προσφέρουν συχνά υψηλές αποδόσεις, οι κίνδυνοι είναι επίσης σημαντικοί, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη κατάρρευση του TerraUSD, που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Οι υποστηρικτές του Toncoin, ωστόσο, βλέπουν και ευκαιρίες στις πρόσφατες πτώσεις των τιμών, με κάποιους να αγοράζουν περισσότερα tokens σε χαμηλότερες τιμές, ελπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: