Πειραιάς: Κατασχέθηκε κοκαΐνης αξίας 1 εκατ. ευρώ σε φορτίο με μπανάνες

Πειραιάς: Κατασχέθηκε κοκαΐνης αξίας 1 εκατ. ευρώ σε φορτίο με μπανάνες
Photo: pixabay.com
Στο σύστημα ψύξης του εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο ήταν γεμάτο με ένα φορτίο μπανάνες από το Εκουαδόρ.

Οι ελληνικές αρχές κατάσχεσαν κοκαΐνη αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ που ήταν κρυμμένη σε θαλάσσιο εμπορευματοκιβώτιο για μπανάνες, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Τα ναρκωτικά, που κατασχέθηκαν από πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά τη Δευτέρα, βρέθηκαν με τη βοήθεια της μονάδας ερευνών εσωτερικής ασφάλειας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, πρόσθεσε το λιμενικό σώμα σε ανακοίνωσή του.

Οι αρχές βρήκαν περίπου 35 κιλά κοκαΐνης σε 30 συσκευασίες κρυμμένες στο σύστημα ψύξης του εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο ήταν γεμάτο με ένα φορτίο μπανάνες από το Εκουαδόρ.

Η παραγωγή κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική έχει αυξηθεί κατακόρυφα την τελευταία δεκαετία, με τους βαλκάνιους διακινητές να συμβάλλουν στο να μετατραπεί η Ευρώπη στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για το ναρκωτικό.

Τον Μάιο, οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι εξάρθρωσαν μια διεθνή εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη σε εμπορευματοκιβώτια από τη Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη.

Λίγες ημέρες αργότερα, κατάσχεσαν περισσότερα από 109 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με κατεψυγμένα καλαμάρια σε ένα άλλο πλοίο που ελέγχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com