Πέντε σημάδια ότι η δουλειά σας είναι η χειρότερη του κόσμου
- 30/04/2015, 22:00
- SHARE
Εάν βρίσκεστε αντιμέτωποι με αυτές τις καταστάσεις, ίσως είναι η ώρα, εφόσον δεν μπορείτε να αποχωρήσετε, να τις αντιμετωπίσετε.
Πολλοί άνθρωποι εργάζονται σε δουλειές που δεν τους αρέσουν. Βαριούνται, το αντικείμενο δεν τους ενδιαφέρει, κάποιοι είναι και δυστυχισμένοι. Δεν έχουν τον τρόπο να βρουν μέσα από τη δουλειά τους νόημα, ευτυχία και αυτοεκτίμηση.
Εδώ οι κυριότεροι λόγοι που συμβαίνει αυτό:
Το πρόγραμμά σας το κανονίζει άλλος. Δεν έχει σημασία αν είστε πρωινός, απογευματινός ή βραδινός τύπος, είστε υποχρεωμένοι να εργάζεστε όποτε ορίζει η εταιρεία. Επιπλέον, δεν ορίζετε εσείς πότε θα ασχοληθείτε με τι και πώς, πάντα κάποιος άλλος σας λέει τι να κάνετε. Έτσι, κάθε μέρα από την ώρα που θα ξυπνήσετε ξέρετε πως εκτελείτε το πρόγραμμα που όρισε κάποιος άλλος.
Δεν φοράτε ό,τι θέλετε. Λίγοι άνθρωποι φορούν κάθε μέρα με τη θέλησή τους γραβάτα. Ειδικά όταν η θέση τους είναι «ταβανιασμένη» και δεν έχουν να περιμένουν κάτι άλλο.
Δεν θέλετε να μοιάσετε στο αφεντικό σας. Είναι δύσκολο να δουλεύεις κάθε μέρα για έναν προϊστάμενο που δεν εκτιμάς και να υπηρετείς τους δικούς του στόχους. Ποια είναι η κατεύθυνσή σας, ο στόχος σας; Αν κάθε φορά που του μιλάτε εκνευρίζεστε είστε στη χειρότερη θέση.
Σχολάτε «πτώμα». Πιεστικές προθεσμίες, κουραστικοί συνάδελφοι, βαρετή δουλειά, κάθε απόγευμα καταλήγετε εξαντλημένοι. Όσο θετική στάση και αν θέλετε να κρατήσετε, αυτή θρυμματίζεται από το περιβάλλον.
Δεν μπορείτε να αλλάξετε τίποτα. Βλέπετε τα «στραβά» και τις δυσκολίες και θέλετε να βοηθήσετε, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Εύλογα αναρωτιέστε τι στο καλό κάνετε εκεί μέσα.
Ποια είναι η λύση;
Προτού τα βροντήξετε και αναζητήσετε μια δουλειά που σας ικανοποιεί με μια ομάδα που σας σέβεται, προσπαθήστε να αλλάξετε, έστω και λίγο, τα πράγματα. Κάθε εταιρεία επιθυμεί οι υπάλληλοί της να είναι χαρούμενοι και παραγωγικοί. Ίσως το να μοιραστείτε τις παρατηρήσεις και τις ανησυχίες σας προκαλέσει αλλαγές προς το καλύτερο.
Μιλήστε στον προϊστάμενό σας ή σε έναν ακόμα ανώτερο. Ζητήστε μια συνάντηση λέγοντας πως θέλετε να συζητήσετε κάποια ζητήματα που σας προκαλούν στενοχώρια στη δουλειά. Αυτό θα τραβήξει την προσοχή του και, εφόσον είναι έστω και λίγο ικανός, θα έχετε την προσοχή του. Στο μίτινγκ μοιραστείτε μαζί του και τις απόψεις σας και τα συναισθήματά σας.
Κάνοντας αυτά θα νιώσετε αμέσως καλύτερα αφού θα έχετε μοιραστεί τίμια τις ανησυχίες σας. Θα έχετε δείξει πως αναζητάτε αλλαγές προς το καλύτερο. Αν η εταιρεία και οι προϊστάμενοι είναι έστω και λίγο της προκοπής, θα σας ακούσουν και θα εξετάσουν τι μπορούν να κάνουν. Αν όχι, μάλλον είναι ώρα να φύγετε αφού το περιβάλλον έτσι κι αλλιώς σας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.