Ποιοι μένουν … μέχρι να φύγουν στη Folli Follie
- 10/02/2020, 13:01
- SHARE
Κλονίζουν την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού αλλά και των ομολογιούχων πιστωτών της Folli Follie οι τελευταίες εξελίξεις στην εταιρεία, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δρομολογεί αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου – του οποίου παραιτήθηκε και ο πρόεδρος, Αβραάμ Γούναρης χθες – και τον βασικό μέτοχο να παρεμβαίνει προκληστικά.
Ας σημειωθεί ότι η ανακρίτρια που έχει τον φάκελο και εξετάζει την υπόθεση μετά τη δίωξη του Εισαγγελέα Δραγάτση, κατά τις πληροφορίες δεν έχει καλέσει ακόμη σε απολογία τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου αναμένοντας συμπληρωματικά στοιχεία.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προανήγγειλε χθες τις νομικές της ενέργειες αναφορικά με τη διοίκηση της Folli Follie ενώ είχε προηγηθεί το αίτημα του βασικού μετόχου (ελέγχει το 35,06% των μετοχών), Δημήτρη Κουτσολιούτσου, για προσθήκη στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης της 20ής Φεβρουαρίου θέματος εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Στο μεταξύ είχε ενημερώσει με επιστολή του τη διοίκηση της εταιρείας για αλλαγές προσώπων που κρίνει ότι δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εταιρείας. Αυτές οι εξελίξεις συνδέθηκαν με τις παραιτήσεις που ακολούθησαν, τόσο του Νίκου Κανελλόπουλου, από μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., η οποία ανακοινώθηκε επισήμως όσο και του Αβραάμ Γούναρη, από τη θέση του προέδρου, που επιβεβαιώθηκε χθες το βράδυ και μένει να ανακοινωθεί πιθανότατα σήμερα.
Παραμένουν προς το παρόν στις θέσεις τους ο Γεώργιος Σάμιος, διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, οι κ.κ. Δημήτριος Βαλαχής και Γεώργιος Ιωαννίδης, μη εκτελεστικό μέλος και αντιπρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος αντίστοιχα οι οποίοι διορίστηκαν με πρόσφατη απόφαση της ΕΚ, καθώς και τα μέλη Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Ανδρέας Κουτούπης, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Γεώργιος Κυριάκος, Νίκος Φαλδαμής και Zhang Haolei.
Εν αναμονή των νομικών κινήσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την αντικατάσταση μελών της διοίκησης της Folli Follie ανεβαίνουν οι τόνοι από κύκλους της αγοράς για τους χειρισμούς στην υπόθεση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές – των εποπτικών και δικαστικών αρχών συμπεριλαμβανομένων. Υπενθυμίζεται δε ότι οι ομολογιούχοι πιστωτές της εταιρείας έχουν προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε αλλαγή στη διοίκηση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους θα εγείρει αξιώσεις από την εταιρεία. Ως αποτέλεσμα η τρέχουσα κατάσταση υπονομεύει τη σύγκλιση που είχε επιτευχθεί στο πλαίσιο της προωθούμενης συμφωνίας εξυγίανσης, που έδινε τέλος σε μια κρίση που ξέσπασε τον Μάιο του 2018 στον άλλοτε κραταιό ελληνικό όμιλο.