Πυρά Καμμένου σε Τσίπρα: «Απόλυτη αχαριστία απέναντι σε έναν εταίρο σας που ήταν δίπλα σας τέσσερα χρόνια»

Πυρά Καμμένου σε Τσίπρα: «Απόλυτη αχαριστία απέναντι σε έναν εταίρο σας που ήταν δίπλα σας τέσσερα χρόνια»
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μιλάει στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα: Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερώv, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής για «εσχάτη προδοσία» των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, είπε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ότι ίσως είναι η τελευταία φορά που ομιλεί ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε αυτή τη Βουλή, καθώς “η ομάδα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής ήδη επεξεργάζεται το σενάριο της διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όπως έκανε με το Ποτάμι”.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φιμωθούμε, ότι θα δεχθούμε κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και ότι δεν θα αντισταθούμε σε μια απόλυτη αχαριστία απέναντι σε έναν εταίρο σας που ήταν δίπλα σας τέσσερα χρόνια και είμαστε περήφανοι που βγήκε η Ελλάδα από τα μνημόνια” πρόσθεσε.

Όπως, ανέφερε, ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε έναν δημοσιογράφο “να διαβάσουν μαζί το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής και του εξήγησε ότι όταν μείνουν 5 βουλευτές σε μια ΚΟ πρέπει να είναι εκλεγμένοι από το ίδιο ψηφοδέλτιο”, σημειώνοντας “τώρα εξηγείται γιατί ο κ. Κουΐκ γίνεται υπουργός καθώς όταν παραιτηθεί ο κ. Παπαχριστόπουλος θα τον αντικαταστήσει προκειμένου να φύγει από την ΚΟ των ΑΝΕΛ”.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη βαθιά λύπη του, ομολόγησε ότι δεν το περίμενε από τον κ. Τσίπρα και πρόσθεσε ότι “αυτό ήταν άκρως προσχεδιασμένο”. Είπε ότι “αν φύγουμε έτσι” θα γίνει αντιληπτό από τον ελληνικό λαό ότι οι ΑΝΕΛ δεν έκαναν καμία συναλλαγή και δεν “έστησαν” το “Σκοπιανό”.

Τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ ευθύς εξαρχής είχαν διατυπώσει την καθαρή θέση τους για το θέμα της πΓΔΜ.

Αναφερόμενος στη “γεμάτη θυσίες που μας δίνουν ζωή”, όπως τόνισε, ιστορία της Μακεδονίας, είπε ότι αυτή η ιστορία είναι το αντίθετο της παγκοσμιοποίησης, “την ικανοποίηση των σχεδίων της οποίας συζητάμε εδώ σήμερα”.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συνάντηση Ζ. Ζάεφ-Τζ. Σόρος στην Ελβετία, στην κοινή φωτογράφισή τους και στα συγχαρητήρια που απένειμε ο Τζ. Σόρος στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών και για “την αρχή”, όπως είπε, “εφαρμογής των σχεδίων διάλυσης της Ελλάδας”.

Ανέφερε ακόμα ότι η δικαιοσύνη “θα ανοίξει τους φακέλους εκείνων που δουλεύουν με τον Σόρος και αν δεν το κάνει, θα το κάνουμε εμείς”.

Έκανε λόγο για σύμπλευση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και τόνισε ότι “οι μόνοι που είμαστε απέναντι είμαστε οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων και μερικοί ανεξάρτητοι βουλευτές”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η αποψινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, -“τον οποίο θεωρώ υπεύθυνο για τη διάλυση της ΝΔ”- ήταν αντίθετη σε εκείνη της ηγεσίας της ΝΔ, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι “η Μακεδονία είναι μία και ελληνική”.

“Αυτό πιστεύουμε κι εμείς” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Είπε ότι σε λίγες ώρες η Μακεδονία δεν θα είναι ελληνική και έκανε λόγο για “εσχάτη προδοσία” των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, στεκόμενος ιδιαίτερα στους “έξι εφιάλτες που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπουλήσει το όνομα”.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας “θα θεριέψουν οι αλυτρωτισμοί”, ενώ ταυτόχρονα “θα δημιουργηθεί πρόβλημα εντός της Ελλάδας καταρχήν με την ίδρυση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών συλλόγων από τους ‘βαπτισθέντες’ Μακεδόνες”.

“Θα είναι η αρχή της αποδόμησης, θα κατατεθούν αιτήματα ανάκτησης περιουσιών που ανήκουν σε κρατικούς φορείς ή σε ιδιώτες, και ενδεχόμενη απόρριψη των αιτημάτων αυτών θα μας οδηγήσει σε αναπόφευκτη καταδίκη από το Διεθνές Δικαστήριο” είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι “η εικόνα θα είναι εκείνη μιας αδύναμης χώρας, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μας με την Τουρκία”.

“Όταν θα δείτε στη γειτονική χώρα βάσεις της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, τότε θα καταλάβετε τι σημαίνει συμφωνία των Πρεσπών” είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές που τάσσονται υπέρ αυτής.

Πρόσθεσε ότι με τη συμφωνία “οι Μακεδόνες μετατρέπονται σε μειονότητα των Σλάβων των Σκοπίων”, δημιουργείται “ρωγμή στην εθνική συλλογικότητα της ελληνικής κοινωνίας” και έκανε λόγο για “διαχωρισμό των Ελλήνων σε βόρειους και νότιους” ως απότοκο της συμφωνίας.

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση παραπλάνησε τη Βουλή γιατί ενώ “είστε υποχρεωμένοι να φέρετε εδώ τη συμφωνία του ΝΑΤΟ που χρειάζεται 180 ψήφους για να περάσει, δεν το πράξατε γιατί δεν έχετε τους 180, ούτε έχετε πείσει τα μέλη της ΚΟ για το αν πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η πΓΔΜ”.

“Οι Σλάβοι φίλοι σας από τα Σκόπια σας προσβάλλουν καθημερινά με τις δηλώσεις τους, σας εκθέτουν, παραβιάζουν τη συμφωνία πριν καν την κυρώσει το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά εσείς συνεχίζετε ακάθεκτοι τον πολιτικό και εθνικό σας κατήφορο ευδαιμονιζόμενοι για την υλοποίηση, επιτέλους, του ιδεολοπτικού σας οράματος του σταλινικού και τιτοϊκού επεκτατισμού” είπε ο Π. Καμμένος.

Έκανε λόγο για “παραλήρημα” του προέδρου της Βουλής όταν χαρακτηρίζει το σύνθημα “η Μακεδονία είναι μια και ελληνική”, αλυτρωτικό και πρόσθεσε ότι ο κ. Βούτσης “προσβάλλει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον μακαριστό Χριστόδουλο, το 80% του ελληνικού λαού και την ίδια την Μακεδονία”.

Αναρωτήθηκε πώς μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των λαών, όταν υπάρχει παραχάραξη της ιστορίας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε τη λύπη του που “μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης έγινε κυβέρνηση αποστατών” ενώ ανέφερε, επιπλέον, ότι “λυπάμαι πολύ, γιατί ενώ μαζί ταχθήκαμε να χτυπήσουμε τη διαφθορά, αυτή όχι μόνο γελάει, αλλά βγάζει και ανακοινώσεις και ομιλίες προκαλώντας σας” και κατέληξε λέγοντας “βέβαια όταν σε μια υπόθεση με τρείς τόνους ηρωίνης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και ο ανακριτής για να ορισθεί έχει περάσει ένας χρόνος είναι φυσικό αυτοί οι διαπλεκόμενοι που εσείς απειλήσατε να γελούν και με εσάς και με εμάς. Όταν εισαγγελείς παραιτούνται από τη Βιέννη και όταν οι κυρίες σύμβουλοί σας λένε στους δικαστές ‘άστο αυτό για παρακάτω’, τότε αυτό προσβάλλει κι εσάς και εμάς, περισσότερο όμως προσβάλλει τη δημοκρατία και τους πολίτες”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ