Πύρινος εφιάλτης στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Δύο νεκροί από τη φωτιά – Νέες αναζωπυρώσεις

Πύρινος εφιάλτης στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Δύο νεκροί από τη φωτιά – Νέες αναζωπυρώσεις
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Καλλιθέα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024. Συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10:51 το πρωί σε δύσβατη περιοχή εντός δασικής έκτασης με πυκνή βλάστηση, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, που πνέουν, με ριπές εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Παράλληλα η Πυροσβεστική ενισχύει συνεχώς τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 15 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Δύο πτώματα βρέθηκαν πριν λίγο από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στην Κόρινθο, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, τα δύο πτώματα βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Πιτσών Κορινθίας και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους δύο άνδρες 35 και 40 ετών που αγνοούνται.

Αναζωπυρώσεις – Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Χελυδόρεο και Ζάχολη

Αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πριν λίγο εκδόθηκε νέο μήνυμα μέσω του 112 προκειμένου όσοι βρίσκονται στις περιοχές Χελυδόρεο και Ζάχολη Κορινθίας να απομακρυνθούν από αυτές. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χελυδόρεο και Ζάχολη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης απομακρυνθείτε μέσω Επαρχιακής Οδού Καρυάς-Τρικάλων Κορινθίας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι άνεμοι κατευθύνουν τη φωτιά ανατολικά από τα Ροζενά Κορινθίας, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονται στις εστίες που βρίσκονται μέσα σε χαράδρες. Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, ενισχύθηκαν περαιτέρω τα εναέρια μέσα που συνδράμουν. Συγκεκριμένα, από αέρος επιχειρούν 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό).

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Ξυλοκάστρου Κορινθίας, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Λυγιά.

Δύο νεκροί από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στην Κόρινθο. Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σοροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που αγνοούνται από χθες αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πυροσβέστες που τους συνάντησαν στον δρόμο τούς παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: