Πυρκαγιές: Αναζωπύρωση στο Ρέθυμνο – Μέτωπα σε Ασπρόπυργο και Λακωνία

Πυρκαγιές: Αναζωπύρωση στο Ρέθυμνο – Μέτωπα σε Ασπρόπυργο και Λακωνία
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο 105 χλμ του παράδρομου της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, κοντά στη λίμνη Υλίκη, Σάββατο 25 Μαΐου 2024. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί και καίει χαμηλή βλάστηση (πουρνάρια) ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλεί κάποιο οικισμό. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Αναζωπυρώθηκε τμήμα της φωτιάς στην περιοχή των Ακουμιών στο Ρέθυμνο με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δρουν άμεσα για την κατάσβεσή της, την ίδια ώρα που εκδηλώθηκε φωτιά στα Πευκάκια και συγκεκριμένα εντός του φαραγγιού στον Ευλιγιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση στο ΑΠΕ ΜΠΕ, εστάλη μήνυμα του 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους της περιοχής Τρία Μοναστήρια.

Για την αναζωπύρωση στον Δήμο Αγίου Βασιλείου πραγματοποιούν ρίψεις τα ελικόπτερα, τα οποία συνδράμουν και για τη φωτιά στο φαράγγι, με τις επίγειες δυνάμεις της Π.Υ. να βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά Λακωνίας

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Τζαβέρδελλα του Ασπροπύργου. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά περίπου στις 10:30 και στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει τις επίγειες δυνάμεις ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες επιχειρήσεις και αποθήκες.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση βόρεια του οικισμού Μεγάλη Σπηλιά στη Λακωνία, όπου επιχειρούν για την κατάσβεσή της 43 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 13 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: