Πυροσβεστική: 64 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Πυροσβεστική: 64 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στη Φυλή, την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023. Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φυλή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:56 σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή. Στο σημείο μέχρι στιγμής επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ έχουν κινητοποιηθεί και εναέριες δυνάμεις. Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Φυλής προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: « Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies ». ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Σε 64 ανέρχονται οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Από αυτές, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, οι 57 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: