Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας – Στο νοσοκομείο ο Ρόμπερτ Φίκο

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας – Στο νοσοκομείο ο Ρόμπερτ Φίκο
epa11184394 Slovak Prime Minister Robert Fico attends a press conference during the meeting of the Visegrad Group (V4) Prime Ministers in Prague, Czech Republic, 27 February 2023. EPA/MARTIN DIVISEK
Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό TA3.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών που σημειώθηκαν την Τετάρτη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Χάντλοβα, περίπου 150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό TA3, αναφέροντας ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και μία πέτυχε τον Φίκο στην κοιλιά.

Το TASR ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Λούμπος Μπλάχα είπε ότι ο Φίκο πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Ο μάρτυρας είπε ότι είδε αξιωματούχους ασφαλείας να σπρώχνουν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται με το αυτοκίνητο.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τη «βδελυρή επίθεση»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τη «βδελυρή επίθεση» κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

«Καταδικάζω σθεναρά αυτήν τη βδελυρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας και υπονομεύουν τη δημοκρατία, το πιο πολύτιμο κοινό μας αγαθό. Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό Φίτσο και την οικογένειά του» έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο «Χ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: