Plustic: Όταν η διαχείριση ψηφιακών καρτών γίνεται … παιχνίδι
- 17/12/2018, 17:21
- SHARE
Ο Δημήτρης Λάμπρου μας παρουσιάζει την εταιρεία που διακρίθηκε στο befinnovative της Εθνικής Τράπεζας.
Η διαχείριση του αριθμού των πλαστικών καρτών που έχει κάποιος στην κατοχή του, καθώς και η εποπτεία των προγραμμάτων επιβράβευσης στα οποία συμμετέχει, λαμβάνοντας πόντους μέσω των αγορών του,είναι ένα θέμα που απασχολεί και προβληματίζει έντονα τους καταναλωτές.
Τη λύση έρχεται να δώσει η ελληνική Plustic, η οποία δημιούργησε μια καινοτόμα mobile εφαρμογή, που επιτρέπει την αγορά, εξαργύρωση, αποστολή και αλλαγή ψηφιακών καρτών, από μεγάλα brands και καταστήματα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους χρήστες να κερδίσουν άμεσα έξτρα χρήματα για τις αγορές τους.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι καταναλωτές έχουν όλες τις κάρτες τους συγκεντρωμένες μέσα σε μία εφαρμογή, ενώ την ίδια ώρα γνωρίζουν το ακριβές έξτρα ποσό που έχουν κερδίσει για τις αγορές τους. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα, όταν μέσα από την ίδια εφαρμογή επιτυγχάνεται εύκολη και γρήγορη διαχείριση διαδικασιών, όπως τα καθημερινά έξοδα, τα δώρα, ακόμη και το χαρτζιλίκι που χορηγείται στα παιδιά.
«Η Plustic δίνει την ευκαιρία σε εργοδότες και επιχειρήσεις να επιβραβεύσουν τους εργαζομένους τους γρήγορα, απλά και εύκολα με σκοπό να κερδίσουν φορολογικές ελαφρύνσεις, να προσελκύσουν και να διατηρήσουν καλά στελέχη, καθώς και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο και πιο καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον στην επιχείρησή τους» αναφέρει στο fortunegreece.com ο Δημήτρης Λάμπρου, Συν-ιδρυτής και Business Developer της εταιρείας Plustic.
Επισημαίνει, ωστόσο, πως παρά το γεγονός ότι η βιομηχανία των ”Employee benefits & rewards” δεν συνιστά ένα καινούριο trend, αλλά μια πραγματικότητα που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, εντούτοις ως διαδικασία παραμένει χρονοβόρα. Και αυτό επειδή το χαρτί εξακολουθεί και έχει έντονη παρουσία στη ζωή μας.
Ακόμη και αν οι χρήστες ενός smartphone χρησιμοποιούν πλήθος εφαρμογών για να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά τις υποχρεώσεις τους, η βιομηχανία επιμένει στην διανομή χάρτινων κουπονιών και διαφόρων ειδών πλαστικών καρτών, καθιστώντας την διαδικασία, δύσκολη, αργή και καθόλου φιλική προς τον χρήστη.
Η πλατφόρμα και η mobile εφαρμογή της Plustic έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η διαδικασία να είναι εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική για όλα τα είδη των επιχειρήσεων. Ο Δημήτρης εξηγεί πως η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί, καθώς και η στιγμιαία δημιουργία των ”virtual prepaid cards”, βοηθά τους χρήστες να έχουν όλα τα Rewards & Benefits συγκεντρωμένα σε ένα mobile app, χωρίς χάρτινα κουπόνια και πολλές πλαστικές κάρτες. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να πληρώσουν είτε για online αγορές, είτε στα POS των καταστημάτων με την τεχνολογία (QR code payment).
Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Plustic ήταν μια από τις 17 ομάδες που συμμετείχαν στους δυο πρώτους κύκλους του προγράμματος befinnovative της Εθνικής Τράπεζας και ξεχώρισαν για την καινοτόμα ιδέα τους. Έχει βραβευτεί από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος – Be Finnovative, για την εφαρμογή και το λογισμικό της, καθώς και από άλλους οργανισμούς και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το επιχειρηματικό της πλάνο.
«Το befinnovative μας έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουμε συνεργασία με έναν μεγάλο οργανισμό, όπως είναι η Εθνική τράπεζα, να γνωρίσουμε και να συζητήσουμε με ανθρώπους και στελέχη που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σχετικά με τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Μας βοήθησε να αναπτύξουμε ικανότητες απαραίτητες για να πάμε την ιδέα μας ένα βήμα παρακάτω, μέσω των σεμιναρίων που προσφέρονται στο πρόγραμμα, ενώ η συνεργασία μας θα προσδώσει εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην ελληνική αγορά» λέει ο Δημήτρης.
Κρίνοντας από την προσωπική του εμπειρία, υπογραμμίζει πως το befinnovative, συνιστά μία εξαιρετική ευκαιρία για κάθε startup που βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης και θέλει να δημιουργήσει ένα αξιόλογο προϊόν που θα έχει γρήγορη ανάπτυξη και σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ανθρώπων που απευθύνεται.
Στην παρούσα φάση η ομάδα της Plustic βάζει τις τελικές πινελιές για την τελειοποίηση της υπηρεσίας της και έχει ως στόχο να προβεί σε soft-launch μέχρι το τέλος του 2018. Όπως αποκαλύπτει ο Δημήτρης έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση σε επίπεδο ”angel investment”, για την ανάπτυξη του λογισμικού και διεξάγουν συζητήσεις με διάφορα επενδυτικά σχήματα για την προσέλκυση επιπλέον χρημάτων.