Ποια μέτρα λαμβάνει το Χονγκ Κονγκ για να αντιμετωπίσει τη στεγαστική κρίση

Ποια μέτρα λαμβάνει το Χονγκ Κονγκ για να αντιμετωπίσει τη στεγαστική κρίση
Photo: pixabay.com
Ο Τζον Λι εστιάζει στην υποστήριξη των νέων και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Ο ηγέτης του Χονγκ Κονγκ, Τζον Λι, παρουσίασε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης. Το σχέδιο προβλέπει την αύξηση των διαθέσιμων θέσεων για επιδοτούμενα διαμερίσματα, ενώ οι αιτούντες κάτω των 40 ετών θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιλεγούν μέσω της Αρχής Στέγασης. Στην ετήσια πολιτική του ομιλία, ο Λι χαρακτήρισε το ζήτημα ως θέμα μεγάλης δημόσιας ανησυχίας, υποσχόμενος να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στην πόλη.

Επιπλέον, το κυβερνητικό πρόγραμμα «White Form Secondary Market Scheme» θα αυξηθεί κατά 1.500 διαμερίσματα, τα οποία θα μπορούν να αγοράζονται και να πωλούνται χωρίς επιπλέον πριμοδότηση γης, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους νέους. Ο Λι τόνισε ότι τα νέα μέτρα στοχεύουν στη βελτίωση της προσβασιμότητας των νέων σε ποιοτική στέγαση και στη μείωση της εξάρτησής τους από την επιδοτούμενη στέγαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαίνιση και αναδιάρθρωση της αγοράς κατοικίας: Νέες μονάδες και συντόμευση χρόνου αναμονής

Η πόλη, που έχει καταταχθεί ως το λιγότερο προσιτό μέρος για κατοικία για πάνω από μια δεκαετία, προχωρά σε σχέδια για τη μετατροπή των υποδιαιρούμενων διαμερισμάτων σε «Βασικές Στεγαστικές Μονάδες», πληρώντας νέες απαιτήσεις όπως μεγαλύτερο μέγεθος, παράθυρα και τουαλέτες. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε χώρους που έχουν συνδεθεί με προβλήματα υγείας και ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον Λι, η κυβέρνηση αναμένει να ολοκληρώσει 9.500 νέες δημόσιες κατοικίες το επόμενο έτος, με στόχο τις 30.000 μονάδες μέχρι το 2027-2028, μειώνοντας τον χρόνο αναμονής για τους πολίτες από 5,5 χρόνια σε 4,5 μέχρι το 2026-2027. Αυτές οι αλλαγές δείχνουν τη στροφή της κυβέρνησης προς τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την ενίσχυση της οικονομίας, με τον Λι να επιδιώκει να εξισορροπήσει τις προκλήσεις της στεγαστικής κρίσης και της γενικότερης οικονομικής σταθερότητας.

Η πολιτική του προσέγγιση αυτή τη χρονιά αποδεικνύει την πρόθεσή του να δώσει προτεραιότητα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και οικονομικής ανάπτυξης, διαφοροποιούμενος από τις προηγούμενες ομιλίες που επικεντρώνονταν κυρίως σε θέματα εθνικής ασφάλειας και ανάκαμψης από την πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: