Ποιες είναι οι 10 κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου το 2024

Ποιες είναι οι 10 κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου το 2024
Online shopping. (Photo by IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO / IST / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να κερδίζει έδαφος.

Με τη συνολική κεφαλαιοποίηση των 97 μεγαλύτερων εταιρειών ηλεκτρονικών εταιρειών παγκοσμίως να ξεπερνά τα 2,45 τρισεκατομμύρια δολάρια, οι 10 κορυφαίες έχουν αυτή τη στιγμή κεφαλαιοποίηση 2,307 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που σημαίνει ότι περίπου το 94% ανήκει στις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αδιαμφισβήτητος ηγέτης είναι ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου των ΗΠΑ Amazon που από το 2022, σχεδόν έχει διπλασιάσει την αξία της στα 1,55 τρις. δολάρια, ξεπερνώντας τους Κινέζους ανταγωνιστές της, την Pinduoduo και την Alibaba, που κατέχουν τη και την 3η θέση με κεφαλαιοποίηση 198 δις. δολ. και 185 δις. δολ., αντίστοιχα.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η MercadoLibre, με έδρα την Αργεντινή, και κεφαλαιοποίηση 79 δις. δολ. και ακολουθούν η κινεζική Meituan και η Copart από τις ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση 63 δις. δολ.και 45 δις. δολ., αντίστοιχα. Στην έβδομη θέση βρίσκεται η JD.com με κεφαλαιοποίηση 42 δις. δολ., ακολουθούμενη από την Coupang της Νότιας Κορέας με 28 δις. δολ., ενώ το eBay και η Singapores Sea συμπληρώνουν τη λίστα των κορυφαίων 10 εταιρειών με κεφαλαιοποίηση 23 δις. δολ. και 22 δις. δολ., αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: