Ποιος θα είναι ο επόμενος CEO της Disney; Τα 2 φαβορί για τον διάδοχο του Μπομπ Άιγκερ

Ποιος θα είναι ο επόμενος CEO της Disney; Τα 2 φαβορί για τον διάδοχο του Μπομπ Άιγκερ
The Walt Disney Studios logo is projected onscreen during the CinemaCon Walt Disney Studios Motion Pictures Special presentation at the Colosseum Caesars Palace on April 3, 2019, in Las Vegas, Nevada. (Photo by VALERIE MACON / AFP) Photo: AFP
Μετά την πολυετή ηγεσία του Μπομπ Άιγκερ, η Disney αναζητά τον διάδοχό του, με τους Τζος Ντ’ Αμάρο και Ντέινα Γουόλντεν να είναι τα φαβορί για τη θέση.

Η Disney προετοιμάζεται για την αποχώρηση του Μπομπ Άιγκερ από τη θέση του CEO, και η αναζήτηση για τον διάδοχό του έχει ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι ο Τζος Ντ’ Αμάρο, πρόεδρος της Disney Experiences, και η Ντέινα Γουόλντεν, συν-Πρόεδρος της Disney Entertainment.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντ’ Αμάρο, που ηγείται του τμήματος Experiences, έχει αυξήσει σημαντικά τα έσοδα της εταιρείας μέσα από θεματικά πάρκα, κρουαζιέρες και άλλα προϊόντα, όμως φέτος η ανάπτυξη στον τομέα του έχει επιβραδυνθεί. Από την άλλη, η Γουόλντεν έχει δει σημαντική επιτυχία στο τμήμα ροής της Disney, με τα Disney+, Hulu και ESPN να σημειώνουν για πρώτη φορά λειτουργικά κέρδη.

Ο πρώην CEO της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, ηγείται της αναζήτησης για τον διάδοχο, και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νέος CEO θα κληθεί να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις. Η μετοχή της Disney υποχώρησε κατά 13% τους τελευταίους μήνες, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν για την πτώση της ζήτησης στα θεματικά πάρκα και τις δαπανηρές συμφωνίες, όπως η απόκτηση του μειοψηφικού μεριδίου της Comcast στο Hulu.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: