Politico: Σκληρό καρύδι αποδεικνύεται ο Μεϊμαράκης για τον Τσίπρα
- 15/09/2015, 16:03
- SHARE
Πώς είδαν διεθνή ΜΜΕ τη χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών.
Στη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική διαμάχη του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρονται δυο δημοσιεύματα, ένα στην ιστοσελίδα POLITICO και ένα στον EUOBSERVER.
Στο δημοσίευμα στο POLITICO, υπό τον τίτλο «Ο Μεϊμαράκης κατηγορεί τον Τσίπρα για “αμνησία”», επισημαίνεται ότι ο «συντηρητικός και κατά είκοσι χρόνια μεγαλύτερος» Μεϊμαράκης «αποδεικνύεται ένας απροσδόκητα σκληρός αντίπαλος για το σαραντάχρονο Αλέξη Τσίπρα, δυσκολεύοντας τα σχέδια του για εύκολη επανεκλογή».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε, όπως αναφέρεται, τον κ. Τσίπρα ότι μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου άρχισε να πάσχει από αμνησία, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι σε θέση να ψηφίσουν τα μέτρα εφαρμογής του Μνημονίου και προειδοποίησε για τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών. Όσον αφορά την πολιτική του, υποσχέθηκε σταθερότητα, επενδύσεις και ευρείες μετεκλογικές συνεργασίες. Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας, όπως αναφέρεται, υπενθύμισε ότι ο αντίπαλός του εκπροσωπεί το παρελθόν, τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή και την φτωχή διαπραγμάτευση του προηγούμενου πακέτου διάσωσης -το οποίο ευθύνεται για τα επαχθή μέτρα λιτότητας. Επισημαίνεται, επίσης, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο και άλλων πρόωρων εκλογών, αλλά και τη μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, και σημείωσε ότι ένας μεγάλος φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός θα καταστήσει τη Χρυσή Αυγή μείζονα αντιπολίτευση.
Στον EUOBSERVER αναφέρεται ότι ο Τσίπρας αποκλείει «”παρά φύσει” μεγάλο συνασπισμό», επισημαίνοντας την επαναλαμβανόμενη άρνηση του Αλέξη Τσίπρα -κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τηλεοπτικής διαμάχης- να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ. Αναφέρεται, επίσης, ότι τόνισε την ανάγκη να υπάρξει είτε μια προοδευτική, είτε μια συντηρητική κυβέρνηση. Από την πλευρά του, σχολιάζει το δημοσίευμα, ο Β. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε πιο συμφιλιωτικός, τονίζοντας ότι ένας μεγάλος συνασπισμός θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την οικονομική στενωπό και θα εγγυηθεί την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων.
Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο κόμμα δεν πρόκειται να έχει πλειοψηφία και θα πρέπει να προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ρυθμιστικό ρόλο ενδέχεται να παίξουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι καθώς και το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.