Πολιτική Προστασία: Σε ποιες περιοχές είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολιτική Προστασία: Σε ποιες περιοχές είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Κορώνη Μαγαρά και Μασταμπά, στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024. Άμεσα στο σημείο έφτασαν με επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνολικά 22 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, με την επιχείρηση εξαρχής να είναι μεγάλη, καθώς το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά και καίγονται ξερόχορτα, είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Άμεσα ενημερώθηκε και το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ που θα ερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που όμως αυτή την ώρα βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο βρίσκεται και δύναμη της Αστυνομίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

-Περιφέρεια Κρήτης

-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: