Porsche: Για πρώτη φορά σε υβριδική έκδοση η 911 – Με τιμή από 164.900 δολάρια

Porsche: Για πρώτη φορά σε υβριδική έκδοση η 911 – Με τιμή από 164.900 δολάρια
Photo: pixabay.com
Οι Οι παραγγελίες για τα υβριδικά μοντέλα έχουν ξεκινήσει, ενώ οι παραδόσεις στις ΗΠΑ αναμένονται προς το τέλος του 2024.

Η Porsche αποκάλυψε την Τρίτη την πρώτη υβριδική έκδοση της 911, με τιμή εκκίνησης 164.900 δολάρια.

Η υβριδική 911 Carrera GTS του 2025 σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στο εμβληματικό γερμανικό σπορ αυτοκίνητο εν μέσω της εστίασης της αυτοκινητοβιομηχανίας στην αύξηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και στην αυστηροποίηση των προτύπων οικονομίας καυσίμου.

Στελέχη της Volkswagen -μητρική της Porsche- έχουν δηλώσει ότι η 911 θα είναι το τελευταίο αυτοκίνητο στο χαρτοφυλάκιό της που θα προσφέρει μια αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή, αν το κάνει ποτέ, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η φημισμένη δυναμική οδήγησης του οχήματος, την οποία επιτυγχάνει το υβριδικό μοντέλο.

«Αναπτύξαμε και δοκιμάσαμε διάφορες ιδέες και προσεγγίσεις για να αποφασίσουμε για ένα υβριδικό σύστημα που ταιριάζει βέλτιστα στην 911» ανέφερε ο Φρανκ Μόζερ, αντιπρόεδρος της Porsche για τις σειρές μοντέλων 911 και 718. «Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό σύστημα κίνησης που είναι καλά ενσωματωμένο στη συνολική ιδέα και βελτιώνει σημαντικά τις επιδόσεις».

Η νέα 911 Carrera GTS μπορεί να επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χλμ ανά ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα – 0,3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το προηγούμενο μη υβριδικό μοντέλο GTS – και να φτάσει την τελική ταχύτητα στην πίστα στα 194 km/h. Τροφοδοτείται από έναν πρόσφατα εξελιγμένο υβριδικό κινητήρα boxer 3,6 λίτρων που αποδίδει 532 ίππους.

Η υβριδική 911 Carrera GTS θα διατίθεται ως κουπέ από 164.900 δολάρια. Η καμπριολέ έκδοση θα ξεκινά από τα 178.200 δολάρια. Και οι δύο είναι διαθέσιμες σε διαμορφώσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς και με τετρακίνηση.

Οι παραγγελίες για τα υβριδικά μοντέλα έχουν ξεκινήσει, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να γίνουν στους αντιπροσώπους στις ΗΠΑ προς το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όπως μετέδωσε το CNBC, η Porsche είναι η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που αυξάνει ή προσθέτει υβριδικά οχήματα στη γκάμα της εν μέσω μιας πιο αργής από το αναμενόμενο υιοθέτησης των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Η τρέχουσα ηλεκτροκίνητη γκάμα της περιλαμβάνει έξι plug-in υβριδικά μοντέλα Cayenne, τρία plug-in υβριδικά μοντέλα Panamera και 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Taycan. Έχει επίσης χρησιμοποιήσει υβριδικούς κινητήρες σε αγώνες, μεταξύ άλλων με την 911.

Η Porsche, με βάση τη ζήτηση των πελατών της, δήλωσε ότι συνεχίζει να στοχεύει ώστε τουλάχιστον το 80% των οχημάτων της που πωλούνται παγκοσμίως να είναι μερικώς ή πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Το υβριδικό μοντέλο αποκαλύφθηκε την Τρίτη μαζί με την ανανεωμένη γκάμα των σπορ αυτοκινήτων Porsche 911 για το έτος μοντέλου 2025, τα οποία θα αρχίσουν να καταφθάνουν στις εκθέσεις της Porsche στις ΗΠΑ το φθινόπωρο….

Οι αναβαθμίσεις της 911 του 2025 περιλαμβάνουν τον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό της, συμπεριλαμβανομένου για πρώτη φορά ενός πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων για τον οδηγό, βελτιωμένη απόδοση του κινητήρα και βελτιωμένο στάνταρ εξοπλισμό, όπως το σύστημα διεύθυνσης του πίσω άξονα για αυξημένη σταθερότητα.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Porsche το πρώτο τρίμηνο ήταν 77.640 οχήματα, μειωμένες κατά περίπου 4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις των οχημάτων 911 ήταν 2.510 μονάδες στις ΗΠΑ, αυξημένες κατά 30% από το πρώτο τρίμηνο του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com