Πώς διαχειρίζονται οι εκατομμυριούχοι τα χρήματά τους;

Πώς διαχειρίζονται οι εκατομμυριούχοι τα χρήματά τους;
Photo: pixabay.com
Ενδιαφέρουσες όσο και αμφιλεγόμενες ήταν οι απαντήσεις 10.000 εκατομμυριούχων σχετικά με την περιουσία τους.

Ο Κρις Χόγκαν, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας του βιβλίου «Everyday Millionaires» (Καθημερινοί Εκατομμυριούχοι) μίλησε πρόσφατα και έθεσε ερωτήσεις σε 10.000 Αμερικανούς πολίτες που έχουν κατακτήσει αυτό το περιουσιακό επίτευγμα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που παρουσιάζει ο Χόγκαν, η εικόνα των εκατομμυριούχων παρουσιάζεται διαφορετική από εκείνη που μπορεί να έχει στον νου του ο μέσος άνθρωπος. Τους χαρακτηρίζει «καθόλου φανταχτερούς, σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους της διπλανής πόρτας», σε αντίθεση με «καλοντυμένους ανθρώπους να βγαίνουν από μια Λαμποργκίνι έξω από μια βίλα».

Ο Χόγκαν στη μέλετη αυτή εντόπισε πέντε άξονες γύρω από τους οποίους οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι ισχυρίστηκαν ότι κατάφεραν να χτίσουν και να διατηρήσουν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με το πλάνο

Οι άνθρωποι αυτοί ισχυρίστηκαν ότι από νωρίς έθεσαν ένα πλάνο στα οικονομικά τους, το οποίο υλοποίησαν κατά γράμμα. Εκμεταλλεύτηκαν ορισμένα προγράμματα αποταμίευσης, μελλοντικής συνταξιοδότησης αλλά και έξυπνα επενδυτικά σχέδια. Κατάφεραν να μην αποκτήσουν ποτέ, ή να αποδεσμευτούν γρήγορα από οποιοδήποτε χρέος, και με αυτούς τους τρόπους είπαν ότι ο καθένας μπορεί να πετύχει, απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποια και να είναι η κοινωνική θέση του.

Ξοδεύουν λιγότερα

Ευλόγως, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πληθυσμό που μόνο περίπου ο ένας στους δύο καταφέρνει να ζει με λιγότερα χρήματα από εκείνα που κερδίζει, το ποσοστό αυτό για τους εκατομμυριούχους είναι στο 94%.

Εξεύρεση καλών ευκαιριών

Όσο δύσκολο και να είναι να το πιστέψει κάποιος, 93% των εκατομμυριούχων χρησιμοποιεί εκπτωτικά κουπόνια όταν κάνει τα ψώνια του, προσπαθώντας να εξοικονομήσει ακόμα και το πραμικρό ποσό. Οικονομία ακόμα φαίνεται να κάνουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους και σε έξοδα για διασκέδαση, όπως για παράδειγμα στις εξόδους τους για φαγητό, κάτι που όπως έδειξε η έρευνα του Χόγκαν ο υπόλοιπος πληθυσμός προτιμά σε μεγαλύτερο βαθμό.

Αυστηρός προϋπολογισμός

Το ίδιο συντριπτικό ποσοστό των εκατομμυριούχων απάντησαν ότι είναι πολύ σοβαροί όσον αφορά τον προκαθορισμό του budget τους. Οι ίδιο είπαν ότι δε χρειάζεται να υπερβούν το ποσό που έχουν «κάνει στην άκρη» εξαρχής, και αυτή η πειθαρχία τους δίνει την ευκαιρία να συγκεντρωθούν στους στόχους τους.

Υψηλή αυτοπεποίθηση

Μεγάλη πίστη στις δυνάμεις τους φαίνεται να έχουν οι εκατομμυριούχοι, καθώς το 97% θεωρεί ότι τα πάντα όσον αφορά την επιτυχία περνάει από το χέρι τους και τα πάντα μπορούν να ξεπεραστούν χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους και μόνο. Για τον γενικό πληθυσμό, αυτό το ποσοστό πέφτει στο 55%.

Ο Χόγκαν κλείνει υποστηρίζοντας ότι «η κατάλληλη γνώση, η κατάλληλη νοοτροπία, και οι σωστές αποφάσεις μπορούν να οδηγήσουν τον καθέναν σε ένα μονοπάτι προς την επίτευξη φανταστικών πραγμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: