POS: Έρχεται πλαφόν στις χρεώσεις – Σε ποιους αφορά

POS: Έρχεται πλαφόν στις χρεώσεις – Σε ποιους αφορά
Photo: pixabay.com
Ανώτατο όριο προμήθειας 0,5% για τις συναλλαγές έως 10 ευρώ.

Εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με τις συναλλαγές με POS στα καταστήματα λιανικής και ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να θεσπιστεί ως πλαφόν προμήθειας το 0,5% στις συναλλαγές έως και δέκα ευρώ με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης εξήγησε τη νέα νομοθετική ρύθμιση με κατανοητό τρόπο μέσω ενός βίντεο στο TikTok, υπογραμμίζοντας τη θετική επιρροή των μέτρων.

@kostis_hatzidakis Νομοθετούμε αμέσως τη μείωση κατά 50% των προμηθειών μέσω POS για επιχειρήσεις που κάνουν συναλλαγές βασικά μέχρι 10 ευρώ. Η πρωτοβουλία αυτή λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, το οποίο σημαίνει μηδενικές χρεώσεις για τους πολίτες και πολύ χαμηλότερες προμήθειες για τους επαγγελματίες. Και οι δυο αυτές πολύ θετικές πρωτοβουλίες έχουν προχωρήσει με αυτή την κυβέρνηση! #tiktokgreece #fypgreece #ellada #greece #politiki #neadimokratia ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: