Πώς η επενδυτική φρενίτιδα με την Τεχνητή Νοημοσύνη εκτόξευσε τις περιουσίες των τεχνολογικών ηγετών

Πώς η επενδυτική φρενίτιδα με την Τεχνητή Νοημοσύνη εκτόξευσε τις περιουσίες των τεχνολογικών ηγετών
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αυξημένη ζήτηση για λύσεις τεχνητής νοημοσύνης εκτόξευσε τόσο τις μετοχές μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών όσο και τις περιουσίες των ηγετών τους.

Η επενδυτική μανία που επικρατεί γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη έχει ευνοήσει όχι μόνο τις μετοχές μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, αλλά και τις προσωπικές περιουσίες των κορυφαίων στελεχών τους.

Μεταξύ αυτών, ο Jensen Huang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, βρέθηκε στην κορυφή των κερδισμένων, βλέποντας την περιουσία του να αυξάνεται κατά 63,5 δισ. δολάρια το 2024, χάρη στην εκρηκτική ζήτηση για τα τσιπ της Nvidia. Η αξία της εταιρείας ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια, με τη μετοχή της να καταγράφει άνοδο 158%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, ο Michael Dell της Dell Technologies και ο Mark Zuckerberg της Meta σημείωσαν εξίσου εντυπωσιακά κέρδη. Η περιουσία του Dell αυξήθηκε κατά 31,6 δισ. δολάρια λόγω της υψηλής ζήτησης για servers AI, ενώ ο Zuckerberg είδε τον πλούτο του να ξεπερνά τα 206 δισ. δολάρια, φέρνοντάς τον στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, ξεπερνώντας ακόμη και τον Jeff Bezos.

Ο Larry Ellison, συνιδρυτής της Oracle, είδε επίσης την περιουσία του να αγγίζει τα 206,8 δισ. δολάρια, καθώς η μετοχή της εταιρείας εκτινάχθηκε κατά 62,7% χάρη στην αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες cloud. Η τεχνητή νοημοσύνη αναδεικνύεται ως η επενδυτική ευκαιρία του μέλλοντος, με τους μεγάλους παίκτες της τεχνολογίας να απολαμβάνουν τις αποδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: