Πώς η Nvidia προσελκύει τα κορυφαία ταλέντα – Τι πρέπει να έχετε για να προσληφθείτε από τον Jensen Huang

Πώς η Nvidia προσελκύει τα κορυφαία ταλέντα – Τι πρέπει να έχετε για να προσληφθείτε από τον Jensen Huang
epa11610826 Nvidia CEO Jensen Huang attends a discussion 'building future with AI agents' with Salesforce CEO Marc Benioff at the Yerba Buena Theater session during the Dreamforce conference in San Francisco, California, USA, 17 September 2024. Salesforce, San Francisco’s largest private employer, estimates 45,000 people will attend this year’s conference. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Τζένσεν Χουάνγκ δήλωσε ότι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχημένης στρατολόγησης της Nvidia οφείλεται στο ότι είναι «διαφανής» σχετικά με το όραμα και τη στρατηγική της εταιρείας, κάτι που διαχέεται σε όλη τη διαδικασία πρόσληψης.

Αν κάνετε συνέντευξη με τον CEO της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι επαγγελματικές συστάσεις σας θα δεχτούν κλήση.

Σε πρόσφατο επεισόδιο του podcast “Tech Unheard”, ο CEO της εταιρείας τσιπ αξίας 3,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων δήλωσε ότι η διαδικασία της συνέντευξης από μόνη της «δεν είναι ο καλύτερος τρόπος» για να κρίνεις αν ένας υποψήφιος είναι κατάλληλος για μια θέση.

«Προφανώς, όλοι μπορούν να προσποιηθούν ότι κάνουν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση», είπε ο Χουάνγκ. «Μπορείς να μάθεις πολλά απλώς παρακολουθώντας YouTube για το πώς να κάνεις μια συνέντευξη.»

Ο Χουάνγκ ανέφερε ότι οι τεχνικές ερωτήσεις της εταιρείας συχνά μοιράζονται στο διαδίκτυο, γεγονός που καθιστά «δύσκολο» να πραγματοποιηθούν γνήσιες και αυστηρές συνεντεύξεις. Προκειμένου να διεξάγει μια αποτελεσματική συνέντευξη, είπε ότι του αρέσει να κάνει «μία εις βάθος ερώτηση» και να αναλύει πώς ο υποψήφιος σκέφτεται για να την απαντήσει.

Ένα άλλο μέρος της μεθόδου πρόσληψής του δεν περιλαμβάνει τους ίδιους τους υποψήφιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιστρέφω στους ελέγχους αναφορών και τους κάνω τις ερωτήσεις που θα έκανα στον υποψήφιο», είπε ο Χουάνγκ. «Μπορείς πάντα να δημιουργήσεις μια εξαιρετική στιγμή, αλλά είναι δύσκολο να ξεφύγεις από το παρελθόν σου

Σύμφωνα με τις εκθέσεις εταιρικής ευθύνης της Nvidia, η εταιρεία αύξησε τον αριθμό των εργαζομένων από περίπου 26.100 σε 29.000 από τον Ιανουάριο του 2023 έως το 2024, με τις εσωτερικές παραπομπές να αποτελούν πάνω από το 40% των νέων προσλήψεων.

Ο Τζένσεν Χουάνγκ δήλωσε ότι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχημένης στρατολόγησης της Nvidia οφείλεται στο ότι είναι «διαφανής» σχετικά με το όραμα και τη στρατηγική της εταιρείας, κάτι που διαχέεται σε όλη τη διαδικασία πρόσληψης.

Η Lindsey Duran, αντιπρόεδρος προσλήψεων της Nvidia, είχε δηλώσει στο Business Insider ότι οι υποψήφιοι μπορούν να περιμένουν ειλικρινή ενημέρωση για «τα καλά, τα κακά και τα άσχημα» σχετικά με την εργασία στην Nvidia. Η Duran, που μίλησε στο BI το 2021 κατά την περίοδο ταχείας ανάπτυξης της βιομηχανίας τεχνολογίας, ανέφερε ότι η διαδικασία πρόσληψης της εταιρείας έπρεπε να «κινηθεί με ταχύτητα φωτός» χωρίς να «θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα».

Η Duran τόνισε ότι η απόκτηση μιας θέσης στην Nvidia δεν εξαρτάται μόνο από ένα πτυχίο επιστήμης υπολογιστών. Τόνισε τη σημασία της εμπειρίας σε έργα, καθώς και των δεξιοτήτων ηγεσίας και επικοινωνίας που μπορούν να αποδειχθούν κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων.

«Πρέπει να είσαι παθιασμένος με την τεχνολογία και να θέλεις να εργαστείς σε πραγματικά σύνθετα προβλήματα», είπε. «Είμαστε πραγματικά προσανατολισμένοι στο έργο. Δεν έχει να κάνει με τον τίτλο, αλλά με τη δουλειά.»

Η Nvidia είναι πλέον ένας από τους πιο περιζήτητους εργοδότες στον τομέα της τεχνολογίας εν μέσω της εκρηκτικής ζήτησης προσλήψεων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Πολλοί από τους μεγαλύτερους παίκτες της AI βασίζονται στα τσιπ της Nvidia για να αναπτύξουν και να εκπαιδεύσουν μεγάλα γλωσσικά μοντέλα.

Η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει άνοδο τα τελευταία δύο χρόνια και πλησιάζει σε ιστορικό υψηλό, καθώς δύο από τους πελάτες της παρέλαβαν τις πρώτες παραγγελίες των πολυαναμενόμενων συστημάτων Blackwell νέας γενιάς της Nvidia. Η Nvidia συμμετείχε επίσης στον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης ύψους 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων της OpenAI.

Με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνά τα 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια και να είναι δεύτερη μόνο μετά την Apple, υπάρχουν πολλοί πλούσιοι εργαζόμενοι στην Nvidia. Η εταιρεία επίσης παρείχε νωρίτερα φέτος μια «ειδική επιχορήγηση Jensen» στους εργαζομένους, αυξάνοντας τις μετοχικές απολαβές τους κατά 25%, όπως ανέφερε πρώτο το Business Insider.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: