Πώς η Taylor Swift θα «σώσει» την βρετανική οικονομία αυτό το καλοκαίρι

Πώς η Taylor Swift θα «σώσει» την βρετανική οικονομία αυτό το καλοκαίρι
epaselect epa11378157 US singer and composer Taylor Swift performs on stage on occasion of her 'The Eras Tour' concert at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, 29 May 2024. EPA/JUANJO MARTIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνολικά, οι πολλαπλές εμφανίσεις της Swift στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να αποφέρουν το εκπληκτικό ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα, με τους θαυμαστές να αναμένεται να ξοδέψουν περίπου 1.000 δολάρια ο καθένας.

Η περιοδεία Eras της Taylor Swift αποφέρει φυσικά δισεκατομμύρια σε εκείνη και τους ανθρώπους που εργάζονται στην παραγωγή, αλλά έχει επίσης ως αποτέλεσμα την «τόνωση» των τοπικών οικονομιών και ιδιαίτερα του Λονδίνου. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, η πόλη θα μπορούσε να δει μια αύξηση 400 εκατομμυρίων δολαρίων χάρη στην εισροή τουρισμού που θα δημιουργήσει η περιοδεία της Taylor.

Η τραγουδίστρια πρόκειται να ξεκινήσει τη σειρά των οκτώ συναυλιών της στο διάσημο στάδιο Wembley την Παρασκευή, 21 Ιουνίου. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αρχή του Μεγάλου Λονδίνου (GLA) αυτή την εβδομάδα, οι εμφανίσεις της θα μπορούσαν να εισφέρουν σχεδόν 381 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 300 εκατομμύρια £) στην οικονομία της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περίπου 700.000 θαυμαστές αναμένεται να παρακολουθήσουν τις συναυλίες της Swift στο Λονδίνο αυτό το καλοκαίρι. Η μουσικός-φαινόμενο θα εμφανιστεί στο Wembley για τρεις νύχτες, με άλλες πέντε παραστάσεις προγραμματισμένες τον Αύγουστο.

«Η περιοδεία Eras έχει σπάσει τα ρεκόρ και έχει δημιουργήσει τεράστιο ενθουσιασμό, γι’ αυτό χαίρομαι που η Taylor Swift επέλεξε να κάνει περισσότερες νύχτες στο Λονδίνο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο», δήλωσε ο Sadiq Khan, δήμαρχος του Λονδίνου, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει πόσο σημαντικές θα είναι οι συναυλίες της Taylor για την πόλη.

«Οι οκτώ συναυλίες της θα φέρουν σχεδόν 700.000 θαυμαστές από όλη τη χώρα και όχι μόνο στο Wembley Stadium, παρέχοντας τεράστια ώθηση στη βιομηχανία της φιλοξενίας μας και επιπλέον απόδειξη ότι το Λονδίνο είναι η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο για να παρακολουθείς ζωντανή μουσική», συνέχισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καθώς η Τέιλορ προετοιμάζεται για την εναρκτήρια παράσταση της Παρασκευής, είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε εκείνη και τους θαυμαστές της στο Λονδίνο, με εορτασμούς σε όλη την πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού χάρτη του μετρό, μονοπατιού και τοιχογραφιών προς τιμήν της», πρόσθεσε ο δήμαρχος. «Ενθαρρύνω τους Swifties όχι μόνο να απολαμβάνουν τα φανταστικά σόου, αλλά και να αξιοποιούν στο έπακρο όλα όσα έχει να προσφέρει το Λονδίνο και ελπίζω ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα ενθαρρύνονται να απολαμβάνουν την απίστευτη ζωντανή μουσική που είναι διαθέσιμη στην πόλη μας».

Συνολικά, η Taylor προβλέπεται ότι θα φέρει δισεκατομμύρια για το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έχει κάνει και θα κάνει για άλλες χώρες όπου έχει προγραμματισμένες εμφανίσεις. Τον Μάιο, η βρετανική τραπεζική εταιρεία Barclays εκτίμησε ότι η περιοδεία Eras της Swift θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τράπεζα σημείωσε επίσης ότι οι Βρετανοί θαυμαστές αναμένεται να ξοδέψουν περίπου 1.000 δολάρια (περίπου 848 £) ανά άτομο σε εισιτήρια, ταξίδια, διαμονή και εμπορεύματα για να δουν την βραβευμένη με Grammy καλλιτέχνιδα, εξηγώντας πόσα πλεονεκτήματα μπορούν να προσφέρουν σε μια τοπική οικονομία σόου όπως της Taylor.

Η περιοδεία Eras έχει ήδη σπάσει παγκόσμια ρεκόρ φέρνοντας έσοδα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αριθμοί που αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται δεδομένου ότι η περιοδεία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: