Πώς η Τουρκία επιστρατεύει την Τεχνητή Νοημοσύνη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Πώς η Τουρκία επιστρατεύει την Τεχνητή Νοημοσύνη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
artificial intelligence Photo: pixabay.com
Η Τουρκία ακολουθεί το παράδειγμα της Ιταλίας και των ΗΠΑ, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσει τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής και απάτης.

Η Τουρκία επιδιώκει να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιταλίας και των ΗΠΑ στην εφαρμογή προηγμένης τεχνολογίας για τη μείωση των περιπτώσεων φοροδιαφυγής και απάτης.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλο και περισσότερο αλγόριθμους και τεχνητή νοημοσύνη» στον έλεγχο των εταιρειών, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Mehmet Simsek σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνολογία αιχμής μπορεί να βοηθήσει τις αρχές να εντοπίσουν παραβάσεις, καθώς περισσότερες από τις μισές τουρκικές εταιρείες ανακοινώνουν ζημίες ή «συμβολικά» κέρδη, ανέφερε ο Simsek. Η Τουρκία υστερεί σημαντικά σε σχέση με τα υπόλοιπα 37 κράτη μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) όσον αφορά το ποσό των φόρων που εισπράττει ως ποσοστό της οικονομικής της παραγωγής.

Ο υπουργός υπερασπίστηκε ένα νέο νομοσχέδιο που θα επιβάλλει πρόσθετους φόρους, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητοι για να διατηρηθούν τα οικονομικά της χώρας σε καλή κατάσταση μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: