Πώς μια επένδυση 65,5 εκατ. ευρώ μπορεί να αλλάξει το λιμάνι του Πειραιά

Πώς μια επένδυση 65,5 εκατ. ευρώ μπορεί να αλλάξει το λιμάνι του Πειραιά
Φωτογραφία αρχείου τραβηγμένη με drone, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει άποψη του λιμανιού του Πειραιά, με αφορμή την απόκτηση της 9ης θέσης διεθνώς στον Δείκτη Ναυτιλιακών Κέντρων Xinhua-Baltic (ISCD), την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022. Ο δείκτης ISCD είναι μία ετήσια ανεξάρτητη κατάταξη, η οποία αξιολογεί συγκριτικά την επίδοση των κορυφαίων πόλεων λιμανιών και των ναυτιλιακών κέντρων σε όλο τον κόσμο και βασίζεται σε διαφορετικούς δείκτες, σε τρεις βασικούς, τις λιμενικές υποδομές, τις ναυτιλιακές υπηρεσίες και τους γενικούς περιβαλλοντικούς δείκτες, καθώς και σε 16 επί μέρους, με στόχο την αξιολόγηση της συνολικής επίδοσης 43 πόλεων λιμανιών παγκοσμίως. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΛΠ A.E./STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ολοκλήρωσή του έργου αναμένεται να ενισχύσει την επισκεψιμότητα σε Πειραιά και Αθήνα, κάνοντάς την ελκυστικότερη στους τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Στην καρδιά της Μεσογείου, το λιμάνι του Πειραιά, η βασική πύλη της Ελλάδας προς τον κόσμο, ετοιμάζεται να δώσει τη δική του απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας. Μέσω μιας νέας δράσης του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού άνω των 65,5 εκατ. ευρώ για την επέκταση των υποδομών του λιμανιού.

Η ιστορία του Πειραιά ως στρατηγικού λιμανιού είναι μακρά και αξιοσημείωτη. Ωστόσο, τα τελευταία τριάντα χρόνια, με την εκρηκτική ανάπτυξη της κρουαζιέρας, οι υποδομές του έχουν αρχίσει να μην καλύπτουν τις ανάγκες για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων κρουαζιερόπλοιων, που έχουν μήκος άνω των 300 μέτρων και χωρητικότητα που ξεπερνά τους 4.000 επιβάτες. Από τις εννέα υφιστάμενες θέσεις ελλιμενισμού, μόλις μία είναι ικανή να εξυπηρετήσει αυτά τα γιγαντιαία πλοία.

Η ανάγκη για αναβάθμιση είναι επιτακτική υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς. Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αττική 2014-2020», εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου για την κατασκευή δύο νέων θέσεων ελλιμενισμού στη νότια ζώνη του επιβατικού λιμένα. Το έργο, με προϋπολογισμό 65.532.636 ευρώ, θα συνδυάσει τεχνικές υποδομές και εγκαταστάσεις δικτύων, επιδιώκοντας να δημιουργήσει έναν σύγχρονο κόμβο για κρουαζιέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το στρατηγικό εγχείρημα δεν έχει μόνο γεωγραφική σημασία. Η ολοκλήρωσή του αναμένεται να ενισχύσει την επισκεψιμότητα σε Πειραιά και Αθήνα, κάνοντάς την ελκυστικότερη στους τουρίστες από όλο τον κόσμο. Επίσης, η αναβάθμιση του λιμανιού εκτιμάται ότι θα έχει θετικές συνέπειες για τους τοπικούς τομείς, όπως οι προμήθειες καυσίμων, λιπαντικών, τροφίμων και ποτών, αλλά και για τις υπηρεσίες παροχής ύδατος.

Η δημόσια δαπάνη για το έργο θα καλυφθεί κατά 95% από ενωσιακούς και εθνικούς πόρους, με τη χρηματοδότηση να έχει εγκριθεί ως κρατική ενίσχυση, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΣΛΕΕ. Ο ΟΛΠ Α.Ε., υπεύθυνος φορέας, θα διασφαλίσει ότι οι νέες υποδομές θα είναι προσβάσιμες σε όλους τους χρήστες με ίσους όρους, τηρώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η φάση Β του έργου, σύμφωνα με την τμηματοποιημένη πράξη με κωδ. 5039504, αναμένεται να μεταμορφώσει το λιμάνι του Πειραιά σε έναν από τους πιο σύγχρονους και λειτουργικούς κόμβους κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, προσφέροντας μια νέα προοπτική για την τουριστική ανάπτυξη της Αττικής και της χώρας στο σύνολό της.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου αναμένεται να είναι καθοριστική για την αναβάθμιση της τουριστικής υποδομής της περιοχής και της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης, θέτοντας τις βάσεις για μια νέα εποχή ευημερίας και προόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: