Πώς ο Μπιλ Γκέιτς συνεχίζει να… καθοδηγεί τη Microsoft, παρά την αποχώρησή του

Πώς ο Μπιλ Γκέιτς συνεχίζει να… καθοδηγεί τη Microsoft, παρά την αποχώρησή του
epa07152435 Bill Gates, co-Chairman of the Bill & Melinda Gates Foundation, attends a press conference in Tokyo, Japan, 09 November 2018. The Japan Sports Agency and the Bill and Melinda Gates Foundation announced a new partnership to utilize the momentum of the Olympic and Paralympic Games Tokyo 2020 to increase awareness of the Sustainable Development Goals (SDGs) with the launch of the 'Our Global Goals' campaign in 2019. EPA/FRANCK ROBICHON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο δισεκατομμυριούχος επηρεάζει καθοριστικά την πορεία της εταιρείας, διατηρώντας έναν ισχυρό ρόλο στις σημαντικές αποφάσεις και στρατηγικές κινήσεις.

Στις 27 Ιουνίου 2008, ο Bill Gates αποχαιρέτησε την Microsoft, την εταιρεία που ίδρυσε πριν από 33 χρόνια, για να αφοσιωθεί πλήρως στη φιλανθρωπία, αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά ανεκτίμητης αξίας.

Με δάκρυα στα μάτια, ο Gates αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της Microsoft, αναγνωρισμένος ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς επιχειρηματίες του 20ου αιώνα.

Παρά την αποχώρησή του, η συνεισφορά του στην εταιρεία παραμένει ζωντανή, ενώ το φιλανθρωπικό του έργο, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και του περιβάλλοντος, έχει γίνει αντικείμενο πολλαπλών θεωριών συνωμοσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη διάρκεια της συγκινητικής αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Ρέντμοντ, ο τότε CEO Steve Ballmer αναφέρθηκε με θέρμη στην επίδραση του Gates, τόσο στην εταιρεία όσο και στην κοινωνία.

Ο Gates, ο οποίος είχε προβλέψει από την αρχή ότι η Microsoft θα βάλει έναν υπολογιστή σε κάθε σπίτι και γραφείο, είχε ήδη δει το όραμά του να γίνεται πραγματικότητα το 2008, με πάνω από 1 δισεκατομμύριο PCs παγκοσμίως.

Πρακτικά, ο Bill Gates είχε ήδη εκπληρώσει το όραμά του για την εταιρεία την οποία ίδρυσε το 1975 με τον παιδικό του φίλο Paul Allen. Η επιτυχία της Microsoft τον έκανε δισεκατομμυριούχο σε ηλικία 31 ετών.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, το προφίλ του δέχθηκε βαρύ πλήγμα εξαιτίας των αποκαλύψεων για ανάρμοστες σχέσεις με γυναίκες αλλά και για τις επαφές του με τον παιδόφιλο Jeffrey Epstein.

Παρότι ο Gates αποχώρησε και επίσημα από το δ.σ. της Microsoft το 2020, εν μέσω ερευνών γύρω από την προσωπική του σχέση με υπάλληλο της εταιρείας, εντούτοις πρόσφατο δημοσίευμα του Business Insider αποκάλυπτε ότι εξακολουθεί να κινεί τα νήματα στην εταιρεία και είναι εκείνος που ενορχήστρωσε την στρατηγική της στην τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέποντάς της τελικά να φτάσει στα 3 τρισ. κεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμβουλεύει τον CEO Satya Nadella και εγκρίνει κρίσιμες αποφάσεις, διατηρώντας ενεργό ρόλο στη στρατηγική και την ανάπτυξη της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: