Πώς ο Μπιλ Γκέιτς χρησιμοποίησε το θέατρο για να μπει στα Ivy League Πανεπιστήμια
- 07/02/2025, 18:45
- SHARE
![Πώς ο Μπιλ Γκέιτς χρησιμοποίησε το θέατρο για να μπει στα Ivy League Πανεπιστήμια](https://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2022/08/053_AR-20220819155405_KINQ1_BIRU9_155404619.jpg)
Ο Μπιλ Γκέιτς είναι γνωστός ως ένας απόφοιτος του Χάρβαρντ που δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, αλλά οι αιτήσεις του στα πανεπιστήμια Ivy League στην εφηβεία του είναι εξίσου ενδιαφέρουσες με την απόφασή του να εγκαταλείψει το πτυχίο του.
Στα απομνημονεύματά του, “Source Code: My Beginnings“, ο Γκέιτς έγραψε για τη διαδικασία αίτησής του στα πανεπιστήμια, όταν ήταν ένας έφηβος που δεν ήταν σίγουρος για την επαγγελματική του πορεία. Τα ποικίλα ενδιαφέροντά του τον οδήγησαν να ακολουθήσει μια ασυνήθιστη προσέγγιση σε κάθε πανεπιστήμιο όπου υπέβαλε αίτηση.
Όπως αποκάλυψε, όταν έκανε αίτηση στα Χάρβαρντ, Γέιλ και Πρίνστον, πειραματίστηκε με την «προσωπικότητά» του. Είχε ενταχθεί σε μια θεατρική ομάδα ως χόμπι πέρα από τον προγραμματισμό, και το θέατρο τον έκανε να νιώθει πιο ελεύθερος και σίγουρος.
«Όπως έμαθα στο μάθημα θεάτρου, κάθε αίτηση ήταν μια παράσταση – ένας ηθοποιός, τρεις χαρακτήρες», έγραψε.
Ο Γκέιτς υιοθέτησε μια διαφορετική «προσωπικότητα» για κάθε αίτηση. Εξέφρασε ενδιαφέρον για διαφορετικούς τομείς σπουδών σε κάθε ένα από τα τρία πανεπιστήμια, αλλά φρόντισε να στηρίξει τις επιλογές του με πραγματικές εμπειρίες.
Στην αίτησή του στο Πρίνστον, ανέφερε ότι ήθελε να γίνει μηχανικός λογισμικού, τονίζοντας την εμπειρία του στον προγραμματισμό και τους υψηλούς του βαθμούς στα μαθηματικά. Στην αίτησή του στο Γέιλ, έγραψε ότι ήθελε να εργαστεί για την κυβέρνηση ή να γίνει δικηγόρος.
Κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων, είχε εργαστεί ως βοηθός στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που τον έκανε να σκεφτεί την πολιτική ως πιθανό «εφεδρικό σχέδιο» σε περίπτωση που οι υπολογιστές δεν γίνονταν μεγάλη επιτυχία.
Στο Χάρβαρντ, εστίασε περισσότερο στο υπόβαθρό του στους υπολογιστές – μέσα σε μόλις 600 λέξεις – και έγραψε για το πόσο δύσκολη ήταν η εμπειρία του ως καθηγητής προγραμματισμού. Το τέλος της έκθεσής του, όμως, ήταν απρόσμενο, καθώς απομακρύνθηκε από τις εξωσχολικές του δραστηριότητες.
Έγραψε: «Η ενασχόληση με τους υπολογιστές μου έχει προσφέρει πολλές ευκαιρίες να διασκεδάσω, να κερδίσω χρήματα και να μάθω πολλά. Ωστόσο, δεν σκοπεύω να συνεχίσω να επικεντρώνομαι σε αυτόν τον τομέα. Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μου είναι οι επιχειρήσεις ή η νομική.»
Όσον αφορά το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), ο Γκέιτς αποκάλυψε ότι αγνόησε τη θερινή του συνέντευξη, επειδή δεν ήθελε να γίνει «ένας μαθηματικός σπασίκλας ανάμεσα σε άλλους μαθηματικούς σπασίκλες». Αντί να παραστεί στη συνέντευξη, πέρασε την ώρα του παίζοντας φλίπερ.
Τελικά, έγινε δεκτός στα Χάρβαρντ, Γέιλ και Πρίνστον. Επέλεξε το Χάρβαρντ, αλλά αργότερα το εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στη νεοσύστατη εταιρεία του, τη Microsoft.