Πώς ο Τραμπ «απειλεί» τα έργα πράσινης ανάπτυξης ύψους 369 δισ. δολαρίων

Πώς ο Τραμπ «απειλεί» τα έργα πράσινης ανάπτυξης ύψους 369 δισ. δολαρίων
epa09010689 (FILE) - US President Donald J. Trump attends a rally on the Ellipse near the White House in Washington, DC, USA, 06 January 2021 (reissued 13 February 2021). The US Senate on 13 February 2021 voted to acquit former US president Trump in his impeachment trial held on the charge of incitement of insurrection for his role in 06 January violent attack on the US Capitol. EPA/MICHAEL REYNOLDS *** Local Caption *** 56621591 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεταξύ άλλων έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε εκτελεστικό διάταγμα κατά των υπεράκτιων αιολικών πάρκων αν εκλεγεί.

Μια ενδεχόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υλοποίηση έργων καθαρής ενέργειας ύψους 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει το Bloomberg Intelligence. Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού της κυβέρνησης Μπάιντεν, που περιλαμβάνει επιχορηγήσεις και φορολογικά κίνητρα ύψους 433 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι πιθανό να επηρεαστεί σημαντικά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε εκτελεστικό διάταγμα κατά των υπεράκτιων αιολικών πάρκων αν εκλεγεί. Σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg Intelligence, ενδέχεται να υπάρξουν στοχευμένες περικοπές στα φορολογικά κίνητρα για την πράσινη ενέργεια, ενώ η πλήρης κατάργηση αυτών των κινήτρων θεωρείται απίθανη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Wood Mackenzie εκτίμησε ότι μια κυβέρνηση Τραμπ θα ενίσχυε την παραγωγή ορυκτών καυσίμων και θα μείωνε τα κίνητρα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα και ηλεκτρικά οχήματα. Ο Τραμπ πιθανόν να αντικαταστήσει τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά οχήματα με άλλα που θα προωθούν τις «αμερικανικές αγορές» και θα εντείνουν τον προστατευτισμό της αμερικανικής οικονομίας.

Οι προτάσεις του Τραμπ απειλούν την ανάπτυξη των έργων καθαρής ενέργειας στις ΗΠΑ, ενώ η πιθανή εκλογή του δημιουργεί αβεβαιότητα για την πράσινη μετάβαση και την περιβαλλοντική πολιτική της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: