Πώς οι γονείς των παιδιών του Stranger Things διαπραγματεύτηκαν μισθούς-μαμούθ με το Netflix

Πώς οι γονείς των παιδιών του Stranger Things διαπραγματεύτηκαν μισθούς-μαμούθ με το Netflix
epa09947919 Cast members pose on the red carpet during the premiere of Netflix's 'Stranger Things' season four in New York, New York, USA, 14 May 2022. EPA/SARAH YENESEL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι γονείς των πρωταγωνιστών  στην επιτυχημένη σειρά του Netflix εξασφάλισαν τεράστιους μισθούς για τα παιδιά τους.

Όταν το Stranger Things έκανε πρεμιέρα στο Netflix το 2016, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εκπληκτική επιτυχία που θα ακολουθούσε. Το δράμα τρόμου επιστημονικής φαντασίας του Netflix τράβηξε τους θεατές με το νοσταλγικό σκηνικό της δεκαετίας του 1980, τα υπερφυσικά στοιχεία και τους απολαυστικούς χαρακτήρες του. Το Stranger Things ακολουθεί μια φανταστική πόλη όπου μια σειρά από παραφυσικά γεγονότα προκαλούν μυστήριο και χάος. Μετά την εμφάνισή τους στη σειρά, το κύριο καστ, συμπεριλαμβανομένων των Gaten Matarazzo, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton και Joe Keery, κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση.

Η σειρά σημείωσε άμεση επιτυχία, κερδίζοντας την αναγνώριση των κριτικών και μια τεράστια βάση θαυμαστών. Σε μόλις 35 ημέρες μετά το ντεμπούτο του στην πλατφόρμα, το Stranger Things τράβηξε κατά μέσο όρο περίπου 14,07 εκατομμύρια ενήλικους μεταξύ 18 και 49 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα εξαιρετικά νούμερα τηλεθέασης και η απήχηση της σειράς έδωσαν στο καστ σημαντική δύναμη για τη διαπραγμάτευση αυξήσεων μισθών, οι οποίοι θα αντανακλούσαν τη δημοτικότητά τους.

Αρχικά, οι νεαροί σταρ είχαν σχετικά μέτριους μισθούς για τους ρόλους τους στη σειρά. Οι αναφορές δείχνουν ότι στην πρώτη σεζόν, τα μέλη του κύριου καστ κέρδισαν περίπου 10.000 έως 30.000 δολάρια ανά επεισόδιο. Παρά το μέτριο ξεκίνημα, οι ερμηνείες τους και η επιτυχία της σειράς δικαιολογούσαν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους στις επόμενες σεζόν. Όταν κυκλοφόρησε η τρίτη σεζόν, ήταν σαφές ότι το καστ άξιζε κάτι καλύτερο.

Οι γονείς των ηθοποιών διαπραγματεύτηκαν αυξήσεις μισθών

Οι γονείς των παιδιών του καστ του Stranger Things υιοθέτησαν μια συλλογική στρατηγική για να διαπραγματευτούν τις αυξήσεις μισθών, παρουσιάζοντας ένα ενιαίο μέτωπο που αξιοποίησε την επιτυχία της σειράς στη διαπραγμάτευση δίκαιης αποζημίωσης για τα παιδιά τους. Σε συνέντευξη στο Inside of You podcast του Michael Rosenbaum, ο Gaten Matarazzo, ο οποίος υποδύεται τον έξυπνο Dustin Henderson, έριξε φως στον ρόλο των γονιών τους στις διαπραγματεύσεις μετά την τρίτη σεζόν της σειράς. Κατά τη διάρκεια του podcast, ο Gaten Matarazzo ρωτήθηκε εάν το καστ εργάστηκε συλλογικά για να ανέβουν τα κασέ τους. «Νομίζω ότι όλοι έχουν σχετικά μικρά συγκεκριμένα πράγματα που θα ήθελαν να δουν στο μέλλον, αλλά είναι μια αρκετά συλλογική προσπάθεια», σημείωσε ο Matarazzo.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός ανέφερε ότι οι γονείς τους συμμετείχαν πλήρως στη διαδικασία με τους παραγωγούς της σειράς, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του βασικού καστ αποτελούντα από ανήλικους. “Είμαστε αρκετά ευγνώμονες. Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον είναι ότι όλοι οι γονείς μας μιλούσαν για το τι θα ήταν καλύτερο για όλους μας συλλογικά στο μέλλον”, εξήγησε. «Γιατί αυτοί ήταν που διαπραγματεύονταν πριν γίνουμε 18».

Ο Matarazzo, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει στην επερχόμενη μίνι σειρά Lego Star Wars: Rebuild the Galaxy, παραδέχτηκε ότι ακόμα δεν έχει πλήρη επίγνωση του τι θα συμβεί με τις αμοιβές τους. «Ακόμα και τώρα, είμαστε σαν, δεν ξέρω τι διάολο σημαίνει όλο αυτό», εξακολουθούμε να είμαστε στην ηλικία των φοιτητών κολεγίου που ως επί το πλείστον ζουν από το Ramen και το Oreos. Αυτό δεν έχει αλλάξει», είπε ειρωνικά. «Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά που μαθαίνουμε από τους γονείς μας καθημερινά. Οπότε είναι πολύ καλό που ήταν συλλογικά αρκετά κοντά ο ένας στον άλλον και μπορούσαν να μιλήσουν για το τι θα μπορούσαν να πουν στο μέλλον που θα ήταν καλύτερο για όλους μας».

Τα αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων

Το καστ του Stranger Things πέτυχε σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς μετά από έντονες επαναδιαπραγματεύσεις πριν από την τρίτη σεζόν του δράματος επιστημονικής φαντασίας. Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, οι νέες συμφωνίες για τα παιδιά-ηθοποιούς ήταν περίπου δώδεκα φορές πάνω από τα προηγούμενα συμβόλαιά τους. Η αποζημίωση του κύριου καστ διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα. Η Winona Ryder και ο David Harbour, που αποτελούν το “A-Tier”, κερδίζουν έως και 350.000 δολάρια ανά επεισόδιο. Το “B-Tier” αποτελείται από τους Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin και Noah Schnapp, ο καθένας λαμβάνει 250.000 δολάρια ανά επεισόδιο. Τέλος, το «C-Tier» περιλαμβάνει τη Natalia Dyer, τον Charlie Heaton και τον Joe Keery, με κάθε ηθοποιό να κερδίζει 150.000 δολάρια ανά επεισόδιο. Συγκεκριμένα, η Millie Bobby Brown, η οποία υποδύεται την Eleven, διαπραγματεύτηκε τον μισθό της ξεχωριστά από το υπόλοιπο νεότερο καστ, πιθανότατα λόγω της εξαιρετικής ερμηνείας της και του ρόλου της ως αναμφισβήτητα κεντρικής πρωταγωνίστριας της σειράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TOP 10: