Πώς η επανένωση των Oasis «απογείωσε» την κατανάλωση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πώς η επανένωση των Oasis «απογείωσε» την κατανάλωση στο Ηνωμένο Βασίλειο
Copies of Oasis albums are displayed in a record store in central London, England, on September 7, 2024. The CMA investigates concerns regarding the sale of Oasis concert tickets by Ticketmaster, including how so-called ''dynamic pricing'' may be used. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto) (Photo by Alberto Pezzali / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ιδιαιτέρως αυξημένη αγοραστική δυνατότητα για έξοδα διασκέδασηες τον ένατο μήνα του έτους παρουσίασαν οι βρετανοί πολίτες.

Σύμφωνα με στοιχεία δύο ανεξάρτητων μελετών, μία από την τραπεζική πολυεθνική Barclays και μία από τη Βρετανική Κοινοπραξία Λιανικής, οι πολίτες αύξησαν γενναία τα μη απαραίτητα έξοδά τους τον μήνα Σπετέμβριο, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σχετικό άλμα από μήνα σε μήνα του έτους.

Η Barclays συσχέτισε την αύξηση που παρατηρήθηκε στις δαπάνες σχετιζόμενες με τη διασκέδαση με την επανένωση του θρυλικού αγγλικού ροκ συγκροτήματος Oasis έπειτα από 15 χρόνια. Η ζήτηση των εισιτηρίων των επερχόμενων συναυλιών τους υπό βρετανικού εδάφους φαίνεται να πυροδότησε την αγορά της ψωχαγωγίας, δίνοντας κίνητρο στους καταναλωτές να βγουν στα μαγαζιά και να ψωνίσουν.

Τέτοιου επίπέδου αύξηση έχει να παρατηρηθεί από τον Ιούλιο του 2023, όταν η Αμερικανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Τέιλορ Σουίφτ άνοιξε τις πωλήσεις εισιτηρίων για την βρετανική περιοδεία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα στοιχεία

Η Κοινοπραξία ανέφερε ότι οι δαπάνες στα καταστήματα αυξήθηκαν κατά 2,0% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, η ισχυρότερη αύξηση από τον Μάρτιο, όταν αυξήθηκαν κατά 3,5%, αν και λιγότερη από την αύξηση 2,7% που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η Barclays ανέφερε ότι οι δαπάνες μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών αυξήθηκαν κατά 1,2% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, η μεγαλύτερη αύξηση από τον Απρίλιο, μετά από αύξηση 1,0% τον Αύγουστο.

Ωστόσο, σε πραγματικούς όρους, αυτό αντιπροσώπευε πτώση, καθώς ο πληθωρισμός καταναλωτών στη Βρετανία παρέμεινε στο 2,2% τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας.

Από εδώ και πέρα

Το τελευταίο τέταρτο του έτους αναμένεται με ενδιαφέρον σχετικά με την εξέλιξη της αγοραστικής δύναμης των πολιτών για μη απαραίτητα προϊόντα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που έπεται η ανακοίνωση του προϋπολογισμού από τη νέα Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Στάρμερ Ρέιτσερ Ριβς, και τον αντίκτυπο που αυτός θα έχει στην αγορά ενέργειας εν μέσω πανευρωπαϊκής κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: