Πώς θα προσληφθείτε σε μια από τις εταιρείες που δέχονται μόλις το 1% όσων στέλνουν βιογραφικό

Πώς θα προσληφθείτε σε μια από τις εταιρείες που δέχονται μόλις το 1% όσων στέλνουν βιογραφικό
FRANCE, 2023-03-09. KKR & Co. L.P. (Kohlberg Kravis Roberts) website illustration. KKR is an American investment fund and one of the oldest and largest in the world. FRANCE, 2023-03-09. Illustration du site web de KKR & Co. L.P. (Kohlberg Kravis Roberts). KKR est un fonds d investissement americain et l un des plus anciens et des plus importants au monde. Photography by Riccardo Milani / Hans Lucas (Photo by Riccardo Milani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Και φυσικά να ξεκινήσετε με έναν εξαψήφιο μισθό κάθε χρόνο.

Της Luisa Bertran

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της απόκτησης μιας θέσης πρακτικής άσκησης στην KKR είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε μια θέση πλήρους απασχόλησης ως αναλυτής. Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για πρόσφατους απόφοιτους πανεπιστημίου ή για αυτούς με ένα έως δύο χρόνια εμπειρίας. Οι πιο διάσημοι αναλυτές της KKR είναι ο Joseph Bae και ο Scott Nutall, οι οποίοι ξεκίνησαν τις καριέρες τους στην KKR το 1996 σε αυτή τη θέση, σύμφωνα με δημοσίευση του περιοδικού Fortune. Ο Bae και ο Nutall ονομάστηκαν συν-διευθύνοντες σύμβουλοι της KKR το 2021.

«Θεωρούμε τους νέους μας υπαλλήλους που μόλις αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο ως μελλοντικούς ηγέτες της KKR και μερικοί από τους πιο επιτυχημένους εταίρους μας ξεκίνησαν ως αναλυτές ή συνεργάτες», δήλωσε η managing director και επικεφαλής του τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού, Grace Koo, σε email προς το Fortune.

Η καλύτερη συμβουλή για τους υποψήφιους είναι να κάνουν κάποια έρευνα. Η KKR ξεκίνησε ως εταιρεία ιδιωτικού κεφαλαίου που ιδρύθηκε από τους ξαδέλφους Henry Kravis και George Roberts, μαζί με τον μέντορά τους Jerome Kohlberg, το 1976. Τώρα, η εταιρεία ηγείται από τους Bae και Nutall. Όπως πολλοί άλλοι, η KKR επιδίωξε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της πέρα από τις ρίζες του private equity και ξεκίνησε τον τομέα πίστωσης το 2004. Η πίστωση είναι τώρα η μεγαλύτερη μονάδα της KKR με $264,5 δισεκατομμύρια σε διαχειριζόμενα περιουσιακά στοιχεία, ενώ το ιδιωτικό κεφάλαιο είναι δεύτερο με $185,3 δισεκατομμύρια και, στην τρίτη θέση, είναι οι πραγματικές περιουσίες, περιλαμβάνοντας την υποδομή, με $151,5 δισεκατομμύρια ως τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τα κέρδη δευτέρου τριμήνου του 2024 της εταιρείας. Συνολικά, αυτό καθιστά την KKR έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο με $601 δισεκατομμύρια. Έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο και απασχολεί περίπου 2500 άτομα.

Αίτηση έναν χρόνο νωρίτερα

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα 10 εβδομάδων για τους αναλυτές της KKR ξεκινά συνήθως στις αρχές Ιουνίου και τελειώνει τον Αύγουστο. Η διαδικασία αίτησης για μια θέση μπορεί να είναι συγκεχυμένη. Ενθαρρύνεται στους φοιτητές να κάνουν αίτηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του δευτέρου έτους τους για μια θέση που θα ξεκινήσει περισσότερο από έναν χρόνο αργότερα. Για παράδειγμα, η KKR άνοιξε τις αιτήσεις για την καλοκαιρινή τάξη αναλυτών του 2025 στις 2 Ιανουαρίου φέτος.

Η διαδικασία συνέντευξης για το καλοκαιρινό πρόγραμμα πρακτικής είναι «σκεπτόμενη και αυστηρή», είπε η Koo. Οι υποψήφιοι συνήθως συναντούν έξι έως οκτώ στελέχη, περιλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου ή εταίρου της ομάδας για την οποία επιθυμούν να προσληφθούν, είπε. Η διαδικασία της συνέντευξης είναι επίσης υβριδική· η KKR χρησιμοποιεί το HireVue, ένα εργαλείο βίντεο συνέντευξης προηγούμενης εγγραφής, για να υποβάλει ερωτήσεις στους υποψηφίους, καθώς και προσωπικές συναντήσεις.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι έτοιμοι να εξηγήσουν γιατί ενδιαφέρονται να εργαστούν στην KKR, πώς το υπόβαθρό τους μπορεί να συμπληρώσει την ομάδα και πώς μπορούν να προσθέσουν αξία. Θα πρέπει να γνωρίζουν τις τελευταίες συμφωνίες και τα σημαντικά γεγονότα της KKR. Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να «κατανοούν πώς το μακροοικονομικό περιβάλλον επηρεάζει τους επενδυτές και τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τις επιχειρήσεις της KKR», είπε η Koo.

Η KKR απαιτεί από τους υποψηφίους για το καλοκαιρινό πρόγραμμα να περάσουν ένα διαδικτυακό τεστ IQ, το οποίο διαρκεί σχεδόν μια ώρα, είπε ένας πρώην ασκούμενος της KKR. Η διαδικτυακή γνωστική αξιολόγηση είναι μόνο ένα στοιχείο στο συνολικό προφίλ ενός υποψηφίου, δήλωσε εκπρόσωπος της KKR. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρώην ασκούμενος είπε ότι μίλησε με περίπου 10 διαφορετικά στελέχη: τρία τηλεφωνικά μια εβδομάδα, τρία κατά τη διάρκεια ενός Zoom την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια προσωπικές συναντήσεις. Οι συνεντεύξεις με κάθε στέλεχος διήρκεσαν από 30 λεπτά έως μια ώρα.

Όλα τα στελέχη της KKR ήταν φιλικά και οι περισσότεροι ήθελαν απλώς να διαπιστώσουν αν ο υποψήφιος καταλάβαινε την επιχείρηση, είπε ο πρώην ασκούμενος. «Κυρίως μιλούσαν για τον λόγο που θέλατε να εργαστείτε [στην KKR]», είπαν. Κάποια στελέχη ρώτησαν επίσης αν είχα εμπειρία στη μοντελοποίηση, η οποία χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της αξίας των επιχειρήσεων, και αν είχα παρακολουθήσει μαθήματα χρηματοοικονομικών ή λογιστικής. (Σε αυτή την περίπτωση, τα είχαν κάνει. Ο ασκούμενος είπε ότι είχε περάσει ένα προηγούμενο καλοκαίρι εργαζόμενος στη μονάδα κεφαλαιαγορών μιας επενδυτικής τράπεζας.)

Η συμβουλή του πρώην ασκούμενου προς τους υποψήφιους; Να είναι σίγουροι ότι θέλουν πραγματικά να είναι στην KKR. «Μπορούν να καταλάβουν αν δεν θέλετε να είστε εκεί», είπαν. «[Η KKR] θέλει να σας έχει εκεί για πολύ καιρό. Πρέπει να είναι κάτι που πραγματικά θέλετε να κάνετε.»

Η KKR τελικά προσέλαβε 50 ασκούμενους για την καλοκαιρινή τάξη αναλυτών, είπε ο πρώην ασκούμενος της KKR. Οι μισοί ήταν στη Νέα Υόρκη και οι υπόλοιποι στην Καλιφόρνια. Μόλις προσλήφθηκαν, οι ασκούμενοι συνδέθηκαν με έναν νεότερο και έναν ανώτερο μέντορα, με τους οποίους συναντούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, είπε ο πρώην στέλεχος της KKR. Η εργασία τους περιλάμβανε τη διεξαγωγή έρευνας για εταιρείες, τη σύνθεση επενδυτικών εγγράφων και τη σύνοψη οικονομικών δεδομένων.

Το πρόγραμμα των ασκούμενων ήταν πολύ φιλικό. Οι περισσότεροι ήταν σε διαφορετικές ομάδες, οπότε δεν συγκρούονταν μεταξύ τους, είπε το πρώην στέλεχος της KKR. «Ήταν αρκετά ευγενικό», είπαν.

Η KKR είναι πολύ ανταγωνιστική όσον αφορά την αμοιβή των εργαζομένων της. Οι αναλυτές private equity κερδίζουν κατά μέσο όρο 180.391 δολάρια το χρόνο στις ΗΠΑ, με μέσο μισθό 101.467 δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με την Glassdoor. Ο εκτιμώμενος μισθός για έναν αναλυτή που εργάζεται στη Blackstone, τον μεγαλύτερο διαχειριστή εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων και ανταγωνιστή της KKR, είναι 135.641 δολάρια το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους. Οι ασκούμενοι της BX, εν τω μεταξύ, κερδίζουν 88.543 δολάρια. Αυτό συγκρίνεται με τον μισθό για τους αναλυτές της KKR την εποχή εκείνη, που ήταν περίπου 110.000 δολάρια το χρόνο και αναλογικά για τους ασκούμενους, είπε το πρώην στέλεχος της KKR.

Για χρόνια, οι μεγαλύτερες private equity εταιρείες ήταν γνωστές για την πρόσληψη υποψηφίων μόνο από το πανεπιστήμιο Ivy League. Αυτό έχει αλλάξει. Η KKR προσλαμβάνει δεκάδες υποψηφίους από πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα και δεν δεσμεύεται από την έννοια του «κεντρικού σχολείου», είπε η Koo. Οι περισσότεροι ασκούμενοι προέρχονταν από σχολεία του Ivy League ή από τα 20 κορυφαία πανεπιστήμια και έχουν βαθμολογία GPA 3,6 ή περισσότερο.

Η KKR δεν θέλει επίσης να υποβάλλουν αίτηση μόνο φοιτητές με ειδίκευση στα μαθηματικά ή τα χρηματοοικονομικά, είπε η Koo. Ενθαρρύνονται και οι φοιτητές που ακολουθούν τις ανθρωπιστικές επιστήμες, την πληροφορική ή τη μηχανική να μάθουν περισσότερα για τα χρηματοοικονομικά μέσω των φοιτητικών τους συλλόγων και οργανώσεων στο πανεπιστήμιο, είπε.

Οι ασκούμενοι που αποδίδουν καλά κατά τη διάρκεια του προγράμματος αναλυτών μπορεί να λάβουν προσφορές πλήρους απασχόλησης ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες, είπε η Koo. Μερικές φορές, ακόμα και οι καλύτεροι υποψήφιοι δεν καλούνται πίσω. «Δεν πήρα προσφορά», είπε ο πρώην ασκούμενος της KKR, ο οποίος αποφοίτησε πρόσφατα και τώρα εργάζεται σε άλλη εταιρεία ιδιωτικού κεφαλαίου. Περίπου ο μισός αριθμός της ομάδας του ασκούμενου έλαβε προσφορές, είπαν. Ο ασκούμενος είναι ακόμα ικανοποιημένος με την εμπειρία του στην KKR και το γεγονός ότι έχει μια τόσο φημισμένη εταιρεία στο βιογραφικό του. «Είναι ένας εξαιρετικός τόπος για να ξεκινήσετε μια καριέρα», είπαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πηγή: fortune.com