Πώς το eBay χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για να κρατά ευχαριστημένους τους υπαλλήλους του

Πώς το eBay χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για να κρατά ευχαριστημένους τους υπαλλήλους του
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

O επικεφαλής τεχνολογίας του eBay, Mazen Rawashdeh, μιλά για τα προβλεπόμενα κέρδη παραγωγικότητας από την τεχνητή νοημοσύνη με μια αίσθηση κρισιμότητας. Κι αυτό διότι αντί να είναι ενθουσιασμένοι με την τεχνητή νοημοσύνη, ορισμένοι από τους συναδέλφους του φοβούνται.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν μια νευρικότητα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη», λέει ο Rawashdeh. «Πλέον αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη: Είναι ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τη δουλειά που κάνετε».

Τα στελέχη πολλών εταιρειών αυτές τις μέρες καλούνται να προσέξουν κάποιες λεπτές ισορροπίες καθώς υιοθετούν την τεχνητή νοημοσύνη. Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε την εμπλοκή όλων με μια τεχνολογία που πολλοί φοβούνται ότι θα τους αντικαταστήσει;

Όταν μιλάει στην ομάδα ανάπτυξης λογισμικού του για τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης του eBay, ο Rawashdeh λέει ότι εστιάζει λιγότερο σε αυτά τα κέρδη αποδοτικότητας και περισσότερο στις ευκαιρίες εξέλιξης της σταδιοδρομίας τους. Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει τις δεξιότητες προγραμματισμού των κατώτερων και μεσαίων μηχανικών πιο γρήγορα απ’ ό,τι ήταν δυνατό πριν.

Στη συνομιλία του με το Fortune, ο Rawashdeh προβλέπει ότι οι προγραμματιστές λογισμικού του eBay θα είναι 15% έως 20% πιο παραγωγικοί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Για να επιτύχει αυτά τα κέρδη, το eBay έχει βασιστεί εν μέρει στο GitHub Copilot, ένα προγραμματιστικό εργαλείο που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να συμπληρώνει αυτόματα τον κώδικα για προγραμματιστές, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους πιο γρήγορα.

Αλλά ο κώδικας που παράγει η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να είναι λίγο γενικός, λέει ο Rawashdeh. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν καταλαβαίνει απαραίτητα όλες τις πτυχές λειτουργίας του eBay.

Αυτό οδήγησε τον Rawashdeh να δημιουργήσει το eBay Coder, το οποίο βασίζεται σε ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο ανοιχτού κώδικα που έχει εκπαιδευτεί σε περισσότερες από 250 εκατομμύρια γραμμές κώδικα eBay. Αυτό το εργαλείο παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης βοηθά καλύτερα σε εργασίες όπως η μετεγκατάσταση κώδικα ή η μεταφορά κώδικα λογισμικού μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων ή πλαισίων.

Πέρα από την ενίσχυση της παραγωγικότητας για τους προγραμματιστές, ο Rawashdeh λέει ότι υπάρχουν τρεις άλλες προτεραιότητες αναφορικά με την τεχνητή νοημοσύνη στις οποίες εστιάζει: η βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών, η κλιμάκωση της τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας και η συλλογή καλύτερων πληροφοριών από τα δεδομένα πελατών για τη βελτίωση της εμπειρίας αγορών στο διαδίκτυο.

Με δεδομένα πελατών σχεδόν τριών δεκαετιών στην κατοχή του, το eBay έχει πολλά δεδομένα για ταξινόμηση. Ανά πάσα στιγμή, υπάρχουν περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια καταχωρίσεις προϊόντων στον ιστότοπο της εταιρείας και περισσότεροι από 130 εκατομμύρια ενεργοί αγοραστές και πωλητές. Το eBay χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώνει την αναζήτηση, να δημιουργεί πιο εξατομικευμένες διαφημίσεις και να διευκολύνει τους πωλητές να καταχωρούν αντικείμενα στην πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα chatbot εξυπηρέτησης πελατών δεν αρέσουν στους καταναλωτές – Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να τα βελτιώσει;

Η τεχνητή νοημοσύνη θα διευρύνει την οικονομική ανισότητα; – Προειδοποιήσεις ILO για το «χάσμα AI»

Πηγή: fortune.com