Πόσα δισεκατομμύρια δολάρια έχασαν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο από το sell off

Πόσα δισεκατομμύρια δολάρια έχασαν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο από το sell off
epa02939970 Jeff Bezos, CEO of Amazon.com, speaks during a press conference where he unveiled four new Kindle devices including the new Amazon tablet, the Amazon Fire, in New York, New York, USA, on 28 September 2011. Industry experts are expecting the Fire to directly compete with the Apple iPad. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η καθαρή περιουσία του Τζεφ Μπέζος μειώθηκε κατά 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή.

Η καθαρή περιουσία του Τζεφ Μπέζος μειώθηκε κατά 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, καθώς ένα γενικευμένο sell-off διέγραψε 134 δισεκατομμύρια δολάρια από τις περιουσίες των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Οι μετοχές της Amazon.com σημείωσαν πτώση 8,8%, οδηγώντας την καθαρή περιουσία του Μπέζος στα 191,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires. Αυτή η ημερήσια πτώση είναι η τρίτη χειρότερη για τον Μπέζος, μετά από δύο ιστορικά οικονομικά πλήγματα: στις 4 Απριλίου 2019, όταν η περιουσία του μειώθηκε κατά 36 δισεκατομμύρια δολάρια μετά το διαζύγιο του, και στις 29 Απριλίου 2022, όταν οι μετοχές της Amazon έπεσαν κατά 14%.

Ο δείκτης Nasdaq 100 υποχώρησε 2,4%, επηρεάζοντας αρνητικά τις περιουσίες και άλλων δισεκατομμυριούχων στον τεχνολογικό τομέα, όπως ο Έλον Μασκ και ο Λάρι Έλισον της Oracle, των οποίων οι περιουσίες μειώθηκαν κατά 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια και 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Οι επενδυτές ανησυχούν για πιθανές μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve και για τα απογοητευτικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, γεγονός που οδήγησε τον τεχνολογικό δείκτη σε περιοχή διόρθωσης και εξάλειψε πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία σε λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδυτές ανησυχούν επίσης ότι τα κέρδη που οφείλονται στην τεχνητή νοημοσύνη φέτος είναι υπερβολικά ή ότι η αγορά είναι πολύ συγκεντρωμένη. Η πτώση των μετοχών της Amazon – η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο του 2022 – συνέβη μετά από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα συνεχίσει τις μεγάλες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη, ακόμα κι αν αυτό επηρεάσει αρνητικά τα βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Οι τεχνολογικοί δισεκατομμυριούχοι Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ έχασαν επίσης πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, καθώς οι μετοχές της Meta Platforms και της Alphabet σημείωσαν πτώση στη Νέα Υόρκη. Συνολικά, οι τεχνολογικοί μεγιστάνες είδαν 68 δισεκατομμύρια δολάρια να εξαφανίζονται από την περιουσία τους, σύμφωνα με τον δείκτη πλούτου του Bloomberg.

Ο Μπέζος, 60 ετών, και δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, συνεχίζει να πουλάει τις μετοχές της Amazon φέτος. Πώλησε μετοχές αξίας περίπου 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εννέα ημέρες συναλλαγών τον Φεβρουάριο. Τον περασμένο μήνα, όταν η Amazon σημείωσε νέο ρεκόρ, ανακοίνωσε το σχέδιο πώλησης 25 εκατομμυρίων επιπλέον μετοχών αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: