Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να τρώτε με παρέα για να νιώθετε καλύτερα;

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να τρώτε με παρέα για να νιώθετε καλύτερα;
Blonde middle-aged woman eating fruit salad in her kitchen (Photo by Frédéric Cirou / AltoPress / PhotoAlto via AFP) Photo: AFP
Πόση κοινωνική συναναστροφή κατά τη διάρκεια των γευμάτων πρέπει να επιδιώκετε κάθε εβδομάδα.

Στη σημασία που έχει για την ευημερία των ανθρώπων τα γεύματα με παρέα αναφέρεται το CNBC, σημειώνοντας πως αριθμός των γευμάτων που τρώτε με άλλους έχει επίδραση στη συνολική ευημερία σας.

Όπως είπε ο Ζαν-Εμανουέλ Ντι Νεβ, συντάκτης της έκθεσης και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Ευημερίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, «υπάρχει ένα βέλτιστο επίπεδο κοινωνικής διατροφής», εξηγώντας το πόση κοινωνική συναναστροφή κατά τη διάρκεια των γευμάτων πρέπει να επιδιώκετε κάθε εβδομάδα.

Ο Ντι Νεβ υποστηρίζει πως «ο βέλτιστος αριθμός είναι 13 στα 14», προσθέτοντας ότι όσον αφορά τη συνολική ευημερία μας, «τα κοινωνικά στοιχεία της ζωής μας είναι εξίσου σημαντικά, αν όχι πιο σημαντικά, από τους παράγοντες του πλούτου και της υγείας».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «υπάρχει μια μικρή αύξηση στην ικανοποίηση από τη ζωή σε παγκόσμιο επίπεδο με κάθε επιπλέον κοινό γεύμα ή δείπνο, λέει.

Η κάμψη στα επίπεδα ικανοποίησης μετά το 14ο κοινό γεύμα δείχνει την ανάγκη για λίγο χρόνο μόνοι, αλλά, συνολικά, οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα που έχουν ανάγκη από τακτική αλληλεπίδραση.

Στον χώρο εργασίας

Ο Ντι Νεβ αναφέρεται και στην αύξηση του ποσοστού των Αμερικανών που τρώνε μόνοι τους, κάνοντας λόγο για αύξηση 54% μέσα στα τελευταία 20 χρόνια.

Η αλλαγή μπορεί να συμβαίνει συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος. «Η αίσθησή μου είναι ότι αυτό έχει να κάνει με τον χώρο εργασίας», λέει, «όπου η συνήθεια αλλάζει προς το να τρώει κανείς μόνος του ή να φέρνει το μεσημεριανό του στο γραφείο και να συνεχίζει να εργάζεται».

Αλλά αυτός ο χρόνος με τους συναδέλφους σας είναι ζωτικής σημασίας. Πέρα από την προσωπική βελτίωση της ευεξίας, βοηθά στην οικοδόμηση «μιας κουλτούρας αλληλεγγύης και φροντίδας» στον χώρο εργασίας.

Όταν σχεδιάζετε την εργάσιμη ημέρα σας, φροντίστε να προγραμματίσετε χρόνο με τους συναδέλφους σας — και δεν χρειάζεται να είναι μόνο το μεσημεριανό γεύμα. «Οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις γύρω από τον καφέ ή το τσάι» λειτουργούν επίσης, σημειώνει ο Ντι Νεβ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: