Τι θα γίνει με το bitcoin εάν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ;

Τι θα γίνει με το bitcoin εάν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ;
ANKARA, TURKIYE - MARCH 08: In this photo illustration, Bitcoin cryptocurrency are displayed in front of a computer screen in Ankara, Turkiye on March 08, 2024. Mustafa Ciftci / Anadolu (Photo by Mustafa Ciftci / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
«Το Bitcoin θα εκτοξευτεί κατά 117% μέχρι το τέλος του έτους αν ο 'πρόεδρος των cryptos' Τραμπ κερδίσει τις εκλογές», σύμφωνα με την Standard Chartered.  

Ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει την προεδρία, το bitcoin θα κλείσει το 2024 σε νέα υψηλά όλων των εποχών, σύμφωνα με την Standard Chartered.

Ωστόσο, ανάμεσα στους δύο υποψήφιους, το κρυπτονόμισμα θα εκτοξευτεί σημαντικά ψηλότερα αν εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κάτω από τον αυτοχαρακτηριζόμενο “πρόεδρο των cryptos“, το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 125.000 δολάρια μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως έγραψε την Πέμπτη ο αναλυτής Geoff Kendrick.

Αυτό δείχνει σχεδόν 117% άνοδο, με βάση την τιμή του bitcoin των 57.633 δολαρίων το πρωί της Πέμπτης.

Παρόλο που ο πρώην πρόεδρος είχε κάποτε αντιρρήσεις σχετικά με αυτήν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, αυτές οι εκλογές σηματοδοτούν μια αλλαγή στη στάση του.

Μιλώντας στο συνέδριο Bitcoin 2024 τον Ιούλιο, ο Τραμπ ανακοίνωσε σχέδια να καταργήσει τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα, γνωστούς ως “Checkpoint 2.0“, και να αντικαταστήσει τον Gary Gensler, πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission).

Υποσχέθηκε επίσης να διατηρήσει το 100% του bitcoin που ανήκει ομοσπονδιακά σε ένα εθνικό απόθεμα. Σύμφωνα με τον Kendrick, η τρέχουσα ποσότητα είναι περίπου 1% του συνόλου του bitcoin που θα εξορυχθεί ποτέ.

“Αυτό είναι παρόμοιο με τις ποσότητες BTC που κατέχουν η MicroStrategy και το ETF της BlackRock, οι δύο μεγαλύτεροι γνωστοί κάτοχοι BTC,” έγραψε ο επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η φιλο-crypto στροφή του Τραμπ έγινε ιδιαίτερα εμφανής όταν αντιμετώπισε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, του οποίου η διοίκηση ήταν πιο αυστηρή απέναντι στον κλάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, συγκριτικά με τον Μπάιντεν, η τρέχουσα υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, θα είναι πιο ανοιχτή προς τα κρυπτονομίσματα από ό,τι νομίζουν μερικοί, υποστηρίζει ο Kendrick.

Για παράδειγμα, ενώ ο Μπάιντεν διατήρησε έναν νόμο που εμποδίζει τις τράπεζες να παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η Χάρις θα άλλαζε πιθανώς πορεία.

Αν η Χάρις κερδίσει την προεδρία, το bitcoin θα φτάσει τα 75.000 δολάρια μέχρι το τέλος του χρόνου, εκτιμά ο Kendrick. Παρόλο που δεν φτάνει το αποτέλεσμα του Τραμπ, αυτό ξεπερνά το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών του bitcoin, που είναι σχεδόν 74.000 δολάρια.

“Σε περίπτωση νίκης της Χάρις, πιστεύουμε ότι το BTC θα κινηθεί υψηλότερα μετά από μια αρχική πτώση, όταν η αγορά αναγνωρίσει ότι η ρυθμιστική αλλαγή είναι ακόμα πιθανή υπό την ηγεσία της, έστω και με πιο αργό ρυθμό,” είπε.

Σύμφωνα με αυτήν την πρόβλεψη, ο αναλυτής της Bernstein, Gautam Chhugani, επίσης αναμένει ότι το bitcoin θα εκτοξευτεί υπό τον Τραμπ, καθώς η αγορά δεν έχει ακόμη εκτιμήσει μια θετική ρυθμιστική περιβάλλουσα κατάσταση.

Προβλέπει ότι το νόμισμα θα φτάσει έως και τα 90.000 δολάρια μέχρι τον Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ, ο Kendrick ανέφερε άλλες θετικές προοπτικές για το bitcoin στους επόμενους μήνες. Το νόμισμα θα επωφεληθεί από την επανεπανεξέταση των αποδόσεων του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ η δυναμική θα επιστρέψει στα bitcoin ETFs.

Αν και οι εισροές ήταν αδύναμες τους τελευταίους μήνες, η δυναμική τείνει να είναι εποχιακή, είπε ο Kendrick, προσθέτοντας ότι η διάθεση για ανάληψη ρίσκου ήταν χαμηλή αυτό το καλοκαίρι.

Ακόμα και αν κερδίσει ο Τραμπ, ο Kendrick μετριάζει την προηγούμενη εκτίμησή του ότι το bitcoin μπορεί να φτάσει τα 150.000 δολάρια μέχρι το τέλος του χρόνου. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι θα φτάσει τα 200.000 δολάρια μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: