ΠΟΥ: Πλήρης εμπιστοσύνη στα στοιχεία για τους νεκρούς στη Γάζα

ΠΟΥ: Πλήρης εμπιστοσύνη στα στοιχεία για τους νεκρούς στη Γάζα
GAZA CITY, GAZA - DECEMBER 26: Smoke rises from the Al Bureij Refugee Camp as the Israeli attacks continue in Gaza City, Gaza on December 26, 2023. Ali Jadallah / Anadolu (Photo by Ali Jadallah / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
«Το γεγονός ότι τώρα έχουν ταυτοποιήσει 25.000 ανθρώπους είναι ένα βήμα προς τα μπροστά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε την Τρίτη την πλήρη εμπιστοσύνη του στα στοιχεία για τους θανάτους που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας της Γάζας, μετά την αμφισβήτηση από την πλευρά του Ισραήλ της μεταβολής των αριθμών αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας επικαιροποίησε την περασμένη εβδομάδα την ανάλυση του συνολικού αριθμού των θυμάτων, που ξεπερνούν τους 35.000, σημειώνοντας ότι σχεδόν 25.000 εξ αυτών έχουν έως τώρα ταυτοποιηθεί πλήρως. Οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών έχουν δημοσιοποιήσει εκ νέου τα στοιχεία αυτά.

«Το γεγονός ότι τώρα έχουν ταυτοποιήσει 25.000 ανθρώπους είναι ένα βήμα προς τα μπροστά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «κανένα πρόβλημα» με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: