Προανακριτική για Τέμπη: Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά

Προανακριτική για Τέμπη: Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά
Συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία διερεύνησε ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (αρ. 259 ΠΚ) από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3-2-2023 και 6-3-2023 σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων του για τις παρεμβάσεις στον χώρο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Αποχώρησαν από την προανακριτική επιτροπή για τον Χρήστο Τριαντόπουλο τα προερχόμενα απο ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά μέλη της. Την κλήτευση του Χρήστου Τριαντόπουλου να καταθέσει και μέσω υπομνήματος αποφάσισε η επιτροπή  

Από τον Γεράσιμο Λιβιτσάνο

Από την προανακριτική επιτροπή για τον Χρήστο Τριαντόπουλο αποχώρησαν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς πριν την ολοκλήρωσή της, με την αναμενόμενη παραπομπή του πρώην υφυπουργού στο στο δικαστικό συμβούλιο, κατόπιν του αιτήματος που ο ίδιος έθεσε αποφάσισε η προανακριτική επιτροπή με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το επιχείρημα που προβλήθηκε από την πλευρά της ΝΔ ήταν πως «το αίτημα είναι επαρκές». Παράλληλα, η «γαλάζια» πλειοψηφία υποστήριξε πως δεν απαιτείται οποιαδήποτε άλλη προανακριτική διαδικασία (συμπεριλαμβανομένης και αυτής που θα έκανε ή ίδια η προανακριτική επιτροπή) αφού ήδη έχει γίνει επεξεργασία από την Εισαγγελία Λάρισας.

Για «μεθοδευμένη συγκάλυψη» μίλησε τοποθετούμενη στην προανακριτική η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Που ακούστηκε να επιλέγει ο Τριαντόπουλος την οδό της διερεύνησης των ευθυνών του; Να ακούγεται ο κατηγορούμενος πριν την εξέταση μαρτύρων;». Επισήμανε απευθυνόμενη προς την κυβερνητική πλειοψηφία πως «παραβιάζετε το Σύνταγμα και στη συνέχεια τις διατάξεις που διέπουν το ανακριτικό έργο και την ποινική προδικασία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την αποχώρηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς από την προανακριτική για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, ολοκληρώνεται η σημερινή συνεδρίαση της ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία προχωρά σε ψηφοφορία για την αποδοχή του αιτήματος του πρώην υπουργού να παραπεμφθεί σε δικαστικό συμβούλιο. Προφανώς η πρόταση αυτή πλειοψηφεί ενώ η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής ορίστηκε για τις 10 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Η επιτροπή αποφάσισε την κλήτευση του Χρήστου Τριαντόπουλου προκειμένου να καταθέσει. Δίνοντας πάντως την δυνατότητα στον πρώην υπουργό να το κάνει και μέσω υπομνήματος.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται παρέμβαση στην Βουλή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «η ΝΔ αντιλήφθηκε ότι η κακοστημένη παράσταση που πάει να στήσει στην προανακριτική επιτροπή δημιουργεί εξαρχής συνθήκες ακυρότητας και προσπαθεί τώρα να το μπαλώσει με την κλήτευση του Τριαντόπουλου, προκειμένου να προσδώσει νονιμοφάνεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε κατάλογο μαρτύρων και ζήτησε το σύνολο της σχετιζόμενης δικογραφίας. Θα επιμείνουμε για την πλήρη διεξαγωγή της προανακριτικής επιτροπής.Πρέπει να έρθει ως μάρτυρας ο εντολέας του κ.Τριαντόπουλου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός να απολογηθεί για το έγκλημα των Τεμπών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: News247.gr