Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Τζορζ Σόρος «ψηφίζει» Κάμαλα Χάρις

Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Τζορζ Σόρος «ψηφίζει» Κάμαλα Χάρις
epa06739597 (FILE) - George Soros, Chairman of Soros Foundation, speaks to the press during the Annual Meeting of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, 29 January 2005 (reissued 15 May 2018). According to media reports non 15 May 2018, George Soros' Open Society Foundations (OSF) is closing down its offices in Budapest, Hungary, and moves their operations to Berlin. EPA/ALESSANDRO DELLA VALLE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για την αναμέτρηση με τον Ντόναλτ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τη στήριξη του στην υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις για την προεδρία των ΗΠΑ εξέφρασε ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτές, Τζορτζ Σόρος, στον απόηχο της απόφασης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για την αναμέτρηση με τον Ντόναλτ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Όπως μετέδωσε η Wall Street Journal, οι μεγαλοχορηγοί των Δημοκρατικών Τζορτζ και Άλεξ Σόρος, το ζεύγος πατέρα και γιου που είναι υπεύθυνο για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες κάθε εκλογικό κύκλο, ανακοίνωσαν τη στήριξη τους στην Χάρις.

«Ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι γύρω από την Καμάλα Χάρις και να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι η καλύτερη και πιο κατάλληλη υποψήφια που έχουμε.Ζήτω το αμερικανικό όνειρο!» ανέφερε ο Άλεξ Σόρος σε ανάρτηση του στο X (πρώην Twtter).

Ο Τζορτζ υποστηρίζει επίσης τη Χάρις, δήλωσε εκπρόσωπος του.

Αρκετά στελέχη, αλλά και χορηγοί του κόμματος των Δημοκρατικών ξεκαθάρισαν ότι θα συσπειρωθούν πίσω από τη Καμάλα Χάρις, σύμφωνα με πηγές των Financial Times που συνομίλησαν με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, τον επικεφαλής της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Χάκεμ Τζέφρις και την πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Ο συνιδρυτής του LinkedIn Ριντ Χόφμαν και αρκετοί ακόμα χορηγοί δήλωσαν ότι θα την στηρίξουν μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν. «Η Καμάλα Χάρις είναι το σωστό πρόσωπο την κατάλληλη στιγμή», έγραψε ο Χόφμαν, ο οποίος είχε δώσει περισσότερα από 8,6 εκατ. δολάρια για να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο Μπάιντεν-Χάρις.

Ο Μπραντ Καρπ, εξέχων επενδυτής της Wall Street και πρόεδρος της εταιρικής δικηγορικής εταιρείας Paul Weiss με έδρα τη Νέα Υόρκη, υποστήριξε γρήγορα τη Χάρις, την οποία υποστήριξε κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητάς της το 2020. «Η Καμάλα Χάρις θα ήταν μια τρομερή υποψήφια και θα ήταν μια εξαιρετική πρόεδρος», δήλωσε ο Καρπ, χαρακτηρίζοντάς την «μια δυναμική και αποφασιστική ηγέτιδα», «η οποία πιστεύω ότι θα μπορούσε να βοηθήσει να ενώσει τη χώρα μας, να θεραπεύσει τις αντιθέσεις μας και να συμβάλει στη χάραξη ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους Αμερικανούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: