Προμέρισμα 73,45 εκατ. από την TITAN Cement International, με κέρδη 102 εκατ. στο εξάμηνο

Προμέρισμα 73,45 εκατ. από την TITAN Cement International, με κέρδη 102 εκατ. στο εξάμηνο
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Δραστηριοποιείται στην παραγωγή τσιμέντου και άλλων παρεμφερών υλικών, καθώς και η εξαγωγή, μεταφορά, διανομή και εμπορία τους στο εξωτερικό.

Τριπλάσια κέρδη, απ’ αυτά που είχε εμφανίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς πέτυχε το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης η ΤΙΤΑΝ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας άναψε το «πράσινο φως» στη διανομή προμερίσματος 73,45 εκατ. ευρώ, ήτοι 42,35 ευρώ ανά μετοχή.

Το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, οι οικονομικές καταστάσεις της οποίας περιλαμβάνονται στις ενοποιημένες καταστάσεις της TITAN Cement International, ξεπέρασαν τα 102,696 εκατ. ευρώ από 36,583 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει κατά τη διάρκεια της περσινής χρήσης.

Η ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα Ατλαντικού Α.Β.Ε.Ε. δραστηριοποιείται στην παραγωγή τσιμέντου και άλλων παρεμφερών υλικών, καθώς και η εξαγωγή, μεταφορά, διανομή και εμπορία τους στο εξωτερικό. Στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται ακόμα η ίδρυση, εκμετάλλευση και εκμίσθωση, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εγκαταστάσεων για τις παραπάνω εργασίες, καθώς και η ναύλωση και εκμετάλλευση πλοίων για τη μεταφορά τσιμέντου και άλλων παρεμφερών προϊόντων. Η ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα Ατλαντικού Α.Β.Ε.Ε. αναλαμβάνει επίσης την αντιπροσώπευση οίκων του εξωτερικού που ασχολούνται με την κατασκευή ή μίσθωση πλοίων και εξοπλισμού μεταφοράς και αποθήκευσης τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος ΤΙΤΑΝ εντάχθηκε στη σειρά δεικτών FTSE4Good Emerging Markets. Οι δείκτες FTSE4Good – έχοντας δημιουργηθεί από την FTSE Russell, παγκόσμιο πάροχο δεικτών και δεδομένων – σχεδιάστηκαν για να αξιολογούν την απόδοση εταιρειών που επιδεικνύουν ισχυρές πρακτικές σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία καθώς και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG).

Οι δείκτες FTSE4Good χρησιμοποιούνται από μεγάλο εύρος φορέων της χρηματοοικονομικής αγοράς για τη δημιουργία και αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων προϊόντων. Οι αξιολογήσεις του FTSE Russell βασίζονται στην απόδοση σε τομείς όπως η Εταιρική Διακυβέρνηση, η Υγεία και η Ασφάλεια, η Καταπολέμηση της Διαφθοράς και η Κλιματική Αλλαγή. Οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στη σειρά δεικτών FTSE4Good πληρούν ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτηρίων, καθώς και κριτηρίων διακυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: