Πρόταση για δύο δημοψηφίσματα καταθέτουν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για δύο δημοψηφίσματα καταθέτουν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στη σημερινή του συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού, στα γραφεία του κόματος, Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με δικό τους κείμενο – πλαίσιο προσέρχονται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεκάδες μέλη, πολλά εκ των οποίων είχαν υπογράψει και το κείμενο των «87». Έντονη κριτική στην ηγεσία και πρόταση για δύο δημοψηφίσματα.  

Οι αντιθέσεις και ο σκεπτικισμός που κυριαρχούν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να «καθρεφτιστούν»  στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την «επόμενη μέρα».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών δεκάδες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, πολλά εκ των οποίων είχαν υπογράψει και το κείμενο των «87», αναμένεται να καταθέσουν πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, χωρίς τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τις καταστατικές αλλαγές.

Μεταξύ άλλων, στο σχετικό κείμενο, στο οποίο ασκείται έντονη κριτική προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, τα μέλη αναφέρουν: «Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών, προτείνουμε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25 του Καταστατικού, με το ερώτημα:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συμμετέχει ενεργά, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ως πρωταγωνιστής στις διεργασίες ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου με στόχο τη – χωρίς διάλυση των κομμάτων που θα μετέχουν – δημιουργία μεγάλου φορέα του προοδευτικού κόσμου, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές από τη ΝΔ;”. Δημοψήφισμα με διαφάνεια και διασφαλισμένες διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις για αλλαγή του καταστατικού προτείνουμε να κατατεθούν έγκαιρα, να συζητηθούν διεξοδικά και να εγκριθούν και αυτές από τη βάση, δηλαδή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άμεσα και όχι από ένα σώμα αντιπροσώπων των μελών μας σε ένα καταστατικό Συνέδριο. Αξιοποιώντας και για αυτό το θέμα τα άρθρα 24 και 25 του καταστατικού μας».

Αναφερόμενοι στα περί «μαύρων ταμείων, τονίζουν πως «οι υπαινιγμοί περί μαύρων χρημάτων στα Ταμεία του Κόμματος, καθώς και οι δηλώσεις ηγετικών στελεχών για φαινόμενο που αφορά όλα τα κόμματα, άρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, θίγει τη τιμή, την ηθική και την ιστορία μας. Η ηγεσία οφείλει άμεσα, αν έχει οποιοδήποτε στοιχεία να τα προσκομίσει στις εισαγγελικές αρχές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: