Πρόβλεψη για αύξηση 15% των αιτημάτων αποζημιώσεων από τις εταιρείες

Πρόβλεψη για αύξηση 15% των αιτημάτων αποζημιώσεων από τις εταιρείες
Photo: pixabay.com
Η Atradius Ελλάδας εκτιμά ότι για το σύνολο της χρονιάς θα καταγραφούν αυξημένα αιτήματα αποζημιώσεων που θα ξεπερνούν το 15% σε σχέση με πέρυσι.

Η Atradius Ελλάδας, που δραστηριοποιείται στις ασφαλίσεις πιστώσεων που περιορίζουν το ρίσκο -είναι ένα προϊόν που βοηθά τις επιχειρήσεις να προστατευθούν από απώλειες που μπορεί να προκληθούν από την αδυναμία ενός πελάτη να πληρώσει- δέχθηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους 267 αιτήματα αποζημίωσης, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα του α’ εξαμήνου του 2022 που ήταν 224 (+19,19%).

Με τη διοίκηση της να εκτιμά ότι για το σύνολο της χρονιάς θα καταγραφούν αυξημένα αιτήματα αποζημιώσεων που θα ξεπερνούν το 15% σε σχέση με πέρυσι. Τα δηλωθέντα αιτήματα αποζημίωσης του 2022 αφορούσαν 615 υποθέσεις, για τις οποίες καταβλήθηκαν συνολικά 11,6 εκατ. ευρώ, έναντι 475 υποθέσεων και ποσού 9,1 εκατ. ευρώ το 2021.

Η εταιρεία το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα πέτυχε αυξημένη παραγωγή κατά 4,8% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, άνω των 13,5 εκατ. ευρώ. Το μερίδιο αγοράς της Atradius Ελλάδας στο α’ πεντάμηνο εφέτος (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) διαμορφώθηκε σε 48,2%, επίδοση η οποία διατηρεί την εταιρεία στη θέση του market leader στις ασφαλίσεις  πιστώσεων στην Ελληνική αγορά.

Το τεχνικό loss ratio της Atradius Ελλάδας για το 2022 εκτιμήθηκε σε 36,5%, υψηλότερο κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες από το loss ratio του 2021, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα της αγοράς.

Σημειώνεται ότι, η χρήση του 2022 είχε κλείσει για την εταιρεία με παραγωγή ασφαλίστρων άνω των 25 εκατ. ευρώ και μερίδιο αγοράς 47,09%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Atradius Ελλάδας & Ρουμανίας, κ. Γεράσιμος Τζέης, σχολιάζοντας τα παραγωγικά στοιχεία του α’ εξαμήνου 2023 τονίζει ότι «η εταιρεία παραμένει σε αναπτυξιακή τροχιά βρισκόμενη διαρκώς δίπλα στον Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος υπό δύσκολες ακόμα συνθήκες, λόγω του υψηλού πληθωρισμού, έχει ανάγκη από σύγχρονα εργαλεία διασφάλισης της ρευστότητας του, όπως και από προηγμένους μηχανισμούς αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των πελατών του. Η Atradius Ελλάδας, με μακρά παράδοση στις ασφαλίσεις πιστώσεων, θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν, προσφέροντας διαρκώς εξελισσόμενες  ασφαλιστικές υπηρεσίες που περιορίζουν το ρίσκο και στηρίζουν κάθε αναπτυξιακή – επενδυτική πρωτοβουλία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: