Πτήση της Emirates δέχθηκε… επίθεση από κοπάδι φλαμίνγκο – Ασφαλής προσγείωση στη Βομβάη

Πτήση της Emirates δέχθηκε… επίθεση από κοπάδι φλαμίνγκο – Ασφαλής προσγείωση στη Βομβάη
Χύπησε το σμήνος σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το έδαφος, με αποτέλεσμα 39 από τα πουλιά να πεθάνουν.

Μια πτήση της Emirates προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Βομβάη αργά το βράδυ της Δευτέρας, αφού συγκρούστηκε με ένα σμήνος φλαμίνγκο λίγο πριν από την προσγείωση, προκαλώντας ζημιές στο αεροπλάνο και αφήνοντας αρκετά πουλιά νεκρά, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία την Τετάρτη.

Το αεροσκάφος Boeing 777, που εκτελούσε πτήση από το Ντουμπάι προς τη Βομβάη, χτύπησε το σμήνος σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το έδαφος, με αποτέλεσμα 39 από τα πουλιά να πεθάνουν, ανέφερε η εφημερίδα Times of India.

«Η Emirates μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το αεροσκάφος EK508 από το Ντουμπάι προς τη Βομβάη στις 20 Μαΐου ενεπλάκη σε περιστατικό πρόσκρουσης πτηνών κατά την προσγείωση», δήλωσε εκπρόσωπος της Emirates στο Reuters.

«Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα αποβιβάστηκαν χωρίς να τραυματιστούν, ωστόσο δυστυχώς χάθηκε ένας αριθμός φλαμίνγκο και η Emirates συνεργάζεται με τις αρχές για το θέμα» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Οι εικόνες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν υπαλλήλους να μεταφέρουν αιμόφυρτα φλαμίνγκο, τα οποία μεταναστεύουν στην πόλη κάθε χειμώνα από τη γειτονική πολιτεία Γκουτζαράτ.

Το αεροσκάφος της Emirates υπέστη ζημιές από το περιστατικό και η πτήση επιστροφής, που ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει για το Ντουμπάι στις 20 Μαΐου, ακυρώθηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com