Πτώση 38% στα καθαρά κέρδη της Siemens – «Ρίχνει» ταχύτητα το τμήμα αυτοματισμού

Πτώση 38% στα καθαρά κέρδη της Siemens – «Ρίχνει» ταχύτητα το τμήμα αυτοματισμού
epa07978374 (FILE) - The logo of the German company Siemens at their building in Paris, France, 27 April 2014 (reissued 07 November 2019). Siemens released their 4th quarter 21019 results on 07 November 2019, saying their 4th quarter revenue year-over-year was 24.5 billion euro, an increase of eight per cent. Orders were also up four per cent to 24.7 billion euro, for a book-to-bill ratio of 1.01. Siemens said the net income rose to 1.5 billion euro. EPA/ETIENNE LAURENT *** Local Caption *** 54960199 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα βιομηχανικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 2,51 δισ. ευρώ.

Ο γερμανικός τεχνολογικός κολοσσός Siemens ανακοίνωσε την Πέμπτη μείωση των κερδών της βιομηχανικής του επιχείρησης στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο και δήλωσε ότι το τμήμα αυτοματισμού της είχε επιβραδυνθεί.

Τα βιομηχανικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 2,51 δισ. ευρώ το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, μειωμένα κατά 2% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Το ποσό ήταν επίσης χαμηλότερο από την πρόβλεψη των αναλυτών που συνέταξε η εταιρεία για 2,68 δισ. ευρώ, την οποία ανέφερε το Reuters.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 2,2 δισ. ευρώ το τρίμηνο έως το τέλος Μαρτίου, μειωμένα κατά 38% σε ετήσια βάση, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1% στα 19,16 δισ. ευρώ.

Η Siemens επικεντρώνεται στον αυτοματισμό και την ψηφιοποίηση και παράγει τεχνολογία για διάφορους τομείς, όπως οι μεταφορές και η υγειονομική περίθαλψη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το τμήμα αυτοματισμού της, το οποίο αποτελεί μέρος των ψηφιακών βιομηχανιών της, σημείωσε έντονη πτώση.

Βλέπουμε μια μείωση της τάξης του μείον 20%. Ωστόσο, πρέπει να το δείτε αυτό στο πλαίσιο ενός προηγούμενου τριμήνου-ρεκόρ και βλέπετε ακόμα μια αδυναμία στην κινεζική αγορά, οπότε συνολικά δεν υπάρχουν διαρθρωτικοί λόγοι γι’ αυτό, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ρόλαντ Μπους στο CNBC.

Το τρίμηνο ήταν συνολικά σταθερό. Η ζήτηση για τα προϊόντα μας είναι ισχυρή και οι κινητήριοι μοχλοί ανάπτυξής μας η ψηφιοποίηση και η βιωσιμότητα είναι πλήρως ανέπαφοι» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com