QPI: «Παράθυρο» για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα
- 05/03/2014, 15:57
- SHARE
Υπογράφτηκε η συμφωνία με την ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ για την εξαγορά του 25% των μετοχών της «Ήρων 2».
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέων επενδύσεων στην Ελλάδα ο οικονομικός διευθυντής της Qatar Petroleum International (QPI), Αμπντουλαζίζ Αλ Κουάρι (Abdulaziz Al Kuwari). Ο υπεύθυνος του επενδυτικού βραχίονα του Κατάρ μίλησε σήμερα σε εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας με τον όμιλο ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ που αφορά την εξαγορά από την QPI του 25% των μετοχών της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής του ομίλου «Ήρων 2».
«Είναι η πρώτη συμφωνία της QPI στην Ελλάδα, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το σχήμα, οποιαδήποτε καλή ευκαιρία είναι ευπρόσδεκτη προς αξιολόγηση», ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κατασκευής σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Ελλάδα τόνισε ότι η εταιρία διερευνά το ενδεχόμενο κατασκευής του σταθμού στην Ευρώπη ή την Ελλάδα, αλλά είναι πρώιμο να γίνουν ανακοινώσεις.
Διαβάστε επίσης: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ µιλά ξένες γλώσσες
Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για τις προοπτικές της χώρας, ανέφερε ότι οποιαδήποτε αγορά μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες αλλά αυτό δεν διαρκεί για πάντα. «Η Ελλάδα υπάρχει για εκατομμύρια χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά, πιστεύουμε στη χώρα αυτή».
«Θα θέλαμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία, θα κοιτάξουμε πιθανές άλλες ευκαιρίες», ανέφερε από την πλευρά του και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης. «Αυτή η συμμαχία μας δίνει πολλές δυνατότητες και όχι μόνο στην Ελλάδα», πρόσθεσε. Ο Γ. Περιστέρης χαρακτήρισε ως εξαιρετικά ωφέλιμη για την οικονομία, τους βιομηχανικούς αλλά και τους οικιακούς καταναλωτές τη συμφωνία με τη Gazprom για μείωση της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου. Θετικό χαρακτήρισε επίσης το «πακέτο» για μείωση του ενεργειακού κόστους για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, καθώς όπως ανέφερε, η κρίση δημιούργησε πολλά προβλήματα με κυρίαρχα τη μείωση της ζήτησης και την αύξηση του ενεργειακού κόστους λόγω κυρίως της αύξησης των φόρων.
Ο κ. Περιστέρης σημείωσε ωστόσο ότι η ΔΕΗ είναι βασικός πυλώνας και στυλοβάτης της ενεργειακής αγοράς και εξέφρασε την ελπίδα οποιαδήποτε ταμειακή απώλεια να αναπληρωθεί με κάποιον άλλο τρόπο.
Κατάρ: Σχέδια μετατροπής του Πειραιά σε ενεργειακό κόμβο υγροποιημένου αερίου