Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι «87» κατέθεσαν πρόταση μομφής

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι «87» κατέθεσαν πρόταση μομφής
Η Όλγα Γεροβασίλη συνομιλεί με τον Σωκράτη Φάμελλο, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Αθήνα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024. Συνεδριάζει σήμερα Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την εισήγηση του προέδρου του Κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη. Κείμενο αμφισβήτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη που θα καταθέσουν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος έδωσαν στην δημοσιότητα 99 μέλη του καθογηγητικού οργάνου. Στο κείμενο ασκούν σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για τις ενέργειές του τους τελευταίους μήνες καταλογίζοντας του την ευθύνη για την εσωστρέφεια που επικρατεί στο κόμμα. Το κείμενο καταλήγει ότι "στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα" και καλεί τον κ. Κασσελάκη να πάρει την πρωτοβουλία για την προσφυγή στην κομματική βάση.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Θέμα ηγεσίας» έθεσε ο Παύλος Πολάκης.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά την άρνηση του Στέφανου Κασσελάκη να πάει σε κάλπες για εκλογή αρχηγού, οι «87» κατέθεσαν πρόταση μομφής, ενώ ο Παύλος Πολάκης είπε «θέτω θέμα ηγεσίας».

«Πίστεψα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον στήριξα. Έπεσα έξω, δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της ΚΕ.

Την πρόταση μομφής κατέθεσε εκ μέρους των «87» ο Γιάννης Μπουλέκος και συνοδεύεται από 100 υπογραφές. Όπως αναφέρουν στο κείμενο οι «87» ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης ως προϊόν της διαπλοκής. Διχάζει και βυθίζει στην εσωστρέφεια τον ΣΥΡΙΖΑ και επειδή στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και σύμφωνα με το άρθρο 20 του καταστατικού ζητάμε να εκφραστεί η βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με όσους τον αμφισβητούν λέγοντας «όχι» στους «87» και τον Παύλο Πολάκη σε προσφυγή στις κάλπες για εκλογή αρχηγού και να τους προκάλεσε να καταθέσουν πρόταση μομφής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρότατη κριτική στους αμφισβητίες του, ενώ άσκησε κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Κασσελάκης επεσήμανε πως αντί στο ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν στη ΝΔ «φύγετε», «κάποιοι φωνάζουν στον πρόεδρό τους «φύγε» και πρόσθεσε πως η μάχη του παλιού με το καινούργιο είναι αναπόφευκτη.

Επί της μομφής θα διεξαχθεί προφανώς ψηφοφορία. Αν γίνει δεκτή, το κόμμα θα προσφύγει σε έκτακτο συνέδριο.

Για να εγκριθεί η πρόταση, απαιτείται πλειοψηφία επί των παρόντων. Τα μέλη της ΚΕ είναι λιγότερα από 300 μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις.