Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλάει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην Αθήνα Σάββατο 6 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε τεντωμένο σχοινί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει αύριο, 27 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, κατόπιν απόφασης του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Το εσωκομματικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα τεταμένο, με τις δημόσιες αντιπαραθέσεις να δημιουργούν μια εικόνα που ο ίδιος ο Κασσελάκης χαρακτηρίζει ως «νοσηρή».

Η κατάσταση αναμένεται να κλιμακωθεί, καθώς ο Παύλος Πολάκης, πρώην υποστηρικτής του Κασσελάκη, συνεχίζει να εξαπολύει επιθέσεις κατά της Αθηνάς Λινού.

Οι πληροφορίες δείχνουν πως ο Κασσελάκης είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη πρόταση μομφής, ακόμα κι αν δεν επιτευχθεί το προβλεπόμενο όριο στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο Πολάκης φαίνεται να κρατά το κλειδί των εξελίξεων, απαιτώντας τη διαγραφή της Λινού για να αποφύγει την κατάθεση μομφής.

Ωστόσο, ο Κασσελάκης διατηρεί επικοινωνία με τη Λινού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η ίδια να διευκολύνει την κατάσταση με δική της πρωτοβουλία.

Κασσελάκης: «Ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός. Πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα»

«Παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους», γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης στο X.

Αναλυτικά:

Μετά από μια προγραμματισμένη Πολιτική Γραμματεία, στην οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και σχέδιο εξορθολογισμού από την διοίκηση των κομματικών ΜΜΕ, ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός.

Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα. Και η Επιτροπή Καταστατικού που συγκροτήθηκε ήδη μελετά πολλές πολύ δημιουργικές προτάσεις που έχουν στείλει τα μέλη μας.

Παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους. Και συγχρόνως, καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι. Δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ.

Όσοι παραβιάζουν αυτές τις αξίες, που τις κρατώ ακράδαντα μέσα μου, δεν με εκπροσωπούν.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: