Rakuten και eBay φέρνουν μεταχειρισμένα ρούχα από την Ιαπωνία στις ΗΠΑ

Rakuten και eBay φέρνουν μεταχειρισμένα ρούχα από την Ιαπωνία στις ΗΠΑ
epa08172779 (FILE) - An exterior view dated 11 January 2013 showing the eBay Corporate headquarters in San Jose, California, USA (reissued 28 January 2020). Ebay is to release their 4th quarter 2019 results on 28 January 2020. EPA/JOHN G. MABANGLO *** Local Caption *** 50666805 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα μεταχειρισμένα και ανακαινισμένα αντικείμενα αποτελούν περίπου το 40% του ακαθάριστου όγκου των εμπορευμάτων του eBay.

Ο ιαπωνικός όμιλος Rakuten συνεργάζεται με το eBay για να δοκιμάσει τη ζήτηση στις ΗΠΑ για μεταχειρισμένα ιαπωνικά είδη μόδας, τα οποία γίνονται ακόμη φθηνότερα με το γεν να διαπραγματεύεται κοντά σε χαμηλό 34 ετών.

Η συνεργασία, η οποία ξεκίνησε στις 8 Μαΐου με μόλις επτά πωλητές στη μονάδα μεταχειρισμένων αγαθών Rakuma της Rakuten, έχει ως στόχο να επωφεληθεί από τη συναλλαγματική επίδραση και επίσης από την τάση προς το κυνήγι ευκαιριών, καθώς οι πιέσεις του κόστους ζωής σε όλο τον κόσμο περιορίζουν τις δαπάνες.

Το eBay παραθέτει τα επιλεγμένα αγαθά της Rakuma μέσω της ιστοσελίδας του και αναλαμβάνει την αποστολή και την εξυπηρέτηση πελατών στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα προμήθειες επί των πωλήσεων.

Η Rakuten δεν έδωσε στόχο πωλήσεων για το εγχείρημα με το eBay. Ο Χασεγκάβα δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία ανταπόκριση από τους επτά πωλητές, αλλά αν η δοκιμή πάει καλά, ο στόχος θα είναι να συνδεθούν όλα τα καταστήματα και οι χρήστες της Rakuma με το eBay.

Τα μεταχειρισμένα και ανακαινισμένα αντικείμενα αποτελούν περίπου το 40% του ακαθάριστου όγκου των εμπορευμάτων του eBay. Οι παγκόσμιες πωλήσεις μεταχειρισμένων ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ αυξήθηκαν περισσότερο από πέντε φορές τον Μάρτιο του 2024 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία.

Μετά τις ΗΠΑ, οι επόμενες μεγαλύτερες αγορές της eBay είναι ο Καναδάς, η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία και ο «απώτερος στόχος» της θα ήταν να επεκτείνει τις προσφορές της Rakuma σε αυτές τις χώρες, δήλωσε ο Ναόκι Κιταμούρα, επικεφαλής διαχείρισης κατηγοριών της eBay Ιαπωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com